Sportivii moldoveni, fără poze la Jocurile Olimpice de la Paris? Concursul pentru selectarea fotografilor a eșuat
Full Article 2 minutes read

Sportivii moldoveni, fără poze la Jocurile Olimpice de la Paris? Concursul pentru selectarea fotografilor a eșuat

Republica Moldova ar putea să nu aibă niciun fotograf acreditat la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august. Se întâmplă după ce concursul pentru selectarea reporterilor foto organizat de Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a eșuat: doi candidați s-au retras, iar dosarul celui de-al treilea n-ar întruni cerințele, scrie realmedia.md.

Pe 10 ianuarie, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a lansat concursul public pentru selectarea fotografilor pentru Jocurile Olimpice. Trei participanți au depus dosare pentru participare: Aurelia Ciobanu, Natalia Doneț și Alexandru Musiuc.

Pe 9 februarie, CNOS a anunțat că dosarele Aureliei Ciobanu și Alexandru Musiuc au fost retrase în urma depunerii cererilor care prevăd acest lucru. Iar dosarul Nataliei Doneț nu ar corespunde regulamentului concursului.

Menționăm că în regulamentul concursului se indică faptul că persoana desemnată drept fotograf la Jocurile Olimpice va încheia un acord de colaborare prin care se angajează să ofere imaginile pe care le realizează Comitetul Național Olimpic și Sportiv. În același timp, candidatul care ar fi trecut selecția ar fi trebuit să-și achite de sine stătător cheltuielile pentru deplasarea și cazarea la Paris.

Precizăm că, în octombrie 2022, CNOS a lansat concursul pentru acreditarea presei la Jocurile Olimpice. În martie 2023, CNOS a anunțat că concursul a fost câștigat de Cătălin Josan, acesta fiind astfel desemnat atașat de presă. Iar asta deși Josan a făcut parte din Comisia specială a CNOS care a examinat dosarele depuse pentru concurs și a selectat candidații. Mai târziu, CNOS a anunțat că Josan nu va mai fi atașat de presă la Jocurile Olimpice, ci fotograf. Totuși, Comitetul a lansat pe 10 ianuarie 2024 un concurs pentru selectarea fotografilor la Jocurile Olimpice. În prezent, numele lui Cătălin Josan sau al altei persoane nu se regăsește în lista celor care vor reprezenta Republica Moldova la competiție.

Deocamdată nu se cunoaște dacă CNOS va organiza un nou concurs pentru selectarea fotografilor pentru Jocurile Olimpice de la Paris.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: