Starea de urgență ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. Gavrilița: „Ne pare rău că venim cu această propunere”
Full Article 50 second read

Starea de urgență ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. Gavrilița: „Ne pare rău că venim cu această propunere”

Începând cu 6 decembrie 2022, starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, pe 30 noiembrie, de cabinetul de miniștri în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului.

„Ne pare rău că suntem nevoiți să venim cu această propunere, dar toată lumea a văzut deconectările, a auzit prognozele. Avem nevoie în continuare de instrumente de decizie pentru ca să avem grijă de oamenii noștri”, a comunicat premierul Natalia Gavrilița.

Ultima dată, Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență cu 60 de zile, începând cu data de 7 octombrie. De la tribuna Parlamentului, prim-ministra și-a argumentat solicitarea făcând referire la evoluțiile situației din regiune, condiționate de desfășurarea războiului din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: