Strada Buiucani din capitală ar putea fi redenumită în cinstea regretatului cântăreț Anatol Dumitraș
Full Article 2 minutes read

Strada Buiucani din capitală ar putea fi redenumită în cinstea regretatului cântăreț Anatol Dumitraș

Strada Buiucani din capitală ar putea fi redenumită în numele regretatului cântăreț moldovean Anatol Dumitraș. Locuitorii sectorului Buiucani au adresat o petiție în acest sens autorităților locale. Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a reacționat la inițiativă și s-a angajat să elaboreze un proiect de decizie care prevede redenumirea străzii în cinstea interpretului.

Pe 7 iulie, PAS din CMC a anunțat despre inițiativa locuitorilor capitalei pe o rețea de socializare.

O inițiativă memorabilă a luat naștere în rândul locuitorilor din sectorul Buiucani: propunerea de a redenumi strada Buiucani în numele celebrului artist Anatol Dumitraș. Prin această petiție adresată autorităților locale, ei doresc să îi păstreze memorie într-un mod care să traverseze timpul și să fie vizibil pentru toți. Inițiativa cetățenilor străzii Buiucani este un exemplu minunat de respect și recunoștință pentru artiștii care au modelat cultura și identitatea comunității noastre. Anatol Dumitraș, a cărui voce a înnobilat multe dintre evenimentele noastre de-a lungul anilor, va fi astfel omagiat în mod potrivit”, a scris fracțiunea pe Facebook.

În acest context, PAS a promis că va pregăti un proiect de decizie pentru redenumirea străzii.

„Fracțiunea PAS din CMC, susține această inițiativă și ne angajăm să elaborăm un proiect de decizie pentru redenumirea străzii, care va fi prezentat la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău. În acest mod, amintirea lui Anatol Dumitraș va fi păstrată vie, nu doar în inimile noastre, ci și pe străzile orașului pe care l-a iubit atât de mult”, se arată în mesaj.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: