SUA: Doi avocați, amendați pentru că au făcut trimitere la dosare inexistente, generate de inteligența artificială
Full Article 2 minutes read

SUA: Doi avocați, amendați pentru că au făcut trimitere la dosare inexistente, generate de inteligența artificială

Un tribunal din New York a sancționat 2 avocați și firma juridică a acestora pentru ca au făcut trimitere la dosare inexistente, generate cu ajutorul aplicației de inteligență artificială ChatGPT. Aceștia au fost amendați cu $5 000.

Potrivit hotărârii judecătorești, avocații au acționat cu rea-credință și au indus, în mod deliberat, în eroare instanța cu declarații false. Cu toate acestea, judecătorul a remarcat că nu a existat nimic „în mod inerent greșit” în însăși utilizarea rețelelor neuronale „pentru a asista”. Cu toate acestea, avocații trebuie să respecte normele de etică profesională și să controleze acuratețea documentelor lor, a precizat judecătorul în decizie.

Judecătorul a mai adăugat că avocații „au continuat să apere rapoartele false” chiar și după ce instanța și inculpatul, interesele căruia le apărau, au pus la îndoială existența lor.

Firma, în care activează avocații, nu a fost de acord că personalul său a „acționat cu rea credință”. „Am făcut o greșeală de bună credință, nevenind să credem că tehnologia este capabilă să facă cazuri din nimic”, a declarat firma într-un comunicat.

Dovezile conform cărora ChatGPT ar putea furniza informații incorecte sau ar putea inventa surse există de mult timp. Cu toate acestea, chatbotul are acum peste o sută de milioane de utilizatori, iar tehnologia sa începe să fie folosită de mass-media.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: