SUA se pregătește de prima execuție din lume prin asfixiere cu azot. Metoda va fi folosită pe un condamnat care a supraviețuit injecției letale
Full Article 2 minutes read

SUA se pregătește de prima execuție din lume prin asfixiere cu azot. Metoda va fi folosită pe un condamnat care a supraviețuit injecției letale

Statul Alabama din SUA se pregătește să execute un deținut printr-o metodă absolut nouă: asfixierea cu azot. Metoda, netestată până acum, urmează să fie folosită pe un condamnat care a supraviețuit deja injecției letale, scris BBC.

Autoritățile din Alabama încearcă o nouă metodă împotriva lui Kenneth Smith, condamnat pentru o crimă pe care a comis-o în 1988. Acesta va fi forțat să inhaleze azot pur. Metoda este una nouă și netestată. Dacă totul rămâne neschimbat, Smith va deveni prima persoană din Statele Unite care va fi executată în acest fel.

Criticii spun că utilizarea azotului este o metodă prea dură de execuție, în timp ce ONU a spus că metoda netestată ar putea echivala cu tortură.

Jurnaliștii de la BBC au reușit să vorbească cu Smith, deși nu direct, pentru că Alabama le interzice jurnaliștilor să se întâlnească personal cu prizonierii condamnați la moarte. El a răspuns la întrebările care i-au fost transmise printr-un intermediar.

„Mă simt rău tot timpul”, a scris el. „Mă panichez în mod regulat… Și aceasta este doar o mică parte din ceea cu ce mă confrunt în fiecare zi. De fapt, poți spune că sunt torturat în mod constant”. El le-a cerut autorităților din Alabama să „oprească (execuția) înainte să fie prea târziu”.

Smith, în vârstă de 58 de ani, este una dintre singurele două persoane în viață din SUA care au supraviețuit unei încercări de execuție, după ce Alabama a ratat execuția prin injecție letală programată anterior, în noiembrie anul trecut, când mai multe încercări de a-i introduce acul într-o venă au eșuat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: