Talibanii au cucerit Kandahar, al doilea oraș ca mărime din Afganistan. Mai multe ambasade își evacuează personalul
Full Article 2 minutes read

Talibanii au cucerit Kandahar, al doilea oraș ca mărime din Afganistan. Mai multe ambasade își evacuează personalul

Talibanii au cucerit Kandahar, al doilea oraș ca mărime din Afganistan, informează Reuters. Totodată, aceștia au pus stăpânire și pe Herat, al treilea oraș ca mărime din țară. Între timp, mai multe state trimit trupe militare la Kabul pentru a-și evacua personalul ambasadelor.

„În urma unor confruntări grele, noaptea trecută, talibanii au preluat controlul”, a declarat un oficial guvernamental cu referire la orașul Kandahar.

Dintre marile orașe ale Afganistanului, guvernul deține în continuare controlul asupra Mazari Sharif în nord și asupra Jalalabad, un oraș de lângă granița pakistaneză, lângă Kabul.

Ca răspuns la înaintarea talibanilor, Pentagonul a anunțat că va trimite suplimentar aproximativ 3000 de soldați, în termen de 48 de ore, pentru a ajuta la evacuarea personalului ambasadei SUA.

Marea Britanie a anunțat că va desfășura aproximativ 600 de soldați pentru a-și ajuta cetățenii să plece, în timp ce alte ambasade au informat că și ele își evacuează personalul.

De asemenea, Canada va desfășura trupe ale forțelor speciale la Kabul pentru a ajuta la evacuarea personalului ambasadei.

Un oficial din domeniul apărării, care citează serviciile secrete americane, a spus că talibanii ar putea cuceri Kabulul în termen de 90 de zile.

Menționăm că începând cu 6 august, talibanii au preluat controlul asupra 14 din 34 de capitale de provincie din Afganistan. Violențele din Afganistan s-au intensificat după ce SUA, dar și alte forțe internaționale au început să-și retragă trupele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: