Tauber, înainte de a rămâne pentru a 9-a oară fără imunitate parlamentară: „Se tem de Ilan Șor și cu asta noi ne mândrim”
Full Article 3 minutes read

Tauber, înainte de a rămâne pentru a 9-a oară fără imunitate parlamentară: „Se tem de Ilan Șor și cu asta noi ne mândrim”

Mariana Tauber a comentat cererea procurorului general interimar, Ion Munteanu, depusă la Parlament, prin care solicită ridicarea imunității parlamentare pe numele său. Deputata, care a ajuns în Parlament pe listele ex-Partidului „ȘOR”, declarat între timp neconstituțional, a calificat solicitarea drept un „circ”, organizat intenționat în aceeași zi în care premierul Dorin Recean prezintă în plen raportul de activitate al Cabinetului de miniștri.

„Circul a fost organizat ca nimeni să nu atragă atenția la un raport penibil al domnului Recean. (…) Vreau să vă întreb pe voi, pentru că eu singură nu cunosc, a câta oară este ridicată această imunitate și, mai mult decât atât, pentru ce? O să intre în istoria nu doar a țării noastre, dar a globului pământesc. Ceea ce mi se încriminează este râs și de plâns”, a declarat Marina Tauber în cadrul unui briefing susținut pe 14 martie.

Parlamentara susține că Procuratura Generală a cerut ridicarea imunității, din nou, după ce ar fi participat la un protest în timpul uneia din ședințele de judecată în dosarele lui Șor.

„Am ajuns să îmi fie ridicată imunitatea pentru acest flash-mob, dar Recean când numește judecătorii, numele lor și familia, pune presiuni, îi amenință public, lui desigur că nimeni nu îi ridică imunitatea. (…) Eu desigur că nu mă tem de ridicarea imunității. Demult nu mă tem de aceste proceduri, pentru că sunt umflate, ca să fie distrasă atenția de la problemele reale. (…) Cert este că Dorin Recean, Maia Sandu și întreg partid PAS se teme de Ilan Șor și cu asta noi ne mândrim”, a mai declarat parlamentara.

Tauber susține că va participa la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, care urmează să aibă loc la ora 12:00. „Avocații mei se apropie”, a conchis deputata.

Amintim că procurorul general interimar a venit astăzi, din nou, în Parlament, cu solicitarea de ridicare a imunității a Marinei Tauber. Anunțul a fost făcut de speakerul Igor Grosu, în debutul ședinței plenare din 14 martie. De menționat că pentru fiecare faptă imputată, este nevoie de un nou proces de ridicare a imunității. De data asta, Tauber este acuzată de amestec în înfăptuirea justiției. De precizat că,între timp, premierul Dorin Recean își prezintă, în plenul Parlamentului,raportul de activitate.

Prima dată, deputata Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară în 2019. Pe parcursul anului 2022, ea a fost lipsită de imunitate de patru ori, iar în 2023 – de trei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: