„Ținta a fost atinsă”. Moscova, despre atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei în noaptea de 1 mai
Full Article 1 minutes read

„Ținta a fost atinsă”. Moscova, despre atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei în noaptea de 1 mai

Ministerul rus al Apărării a raportat despre atacurile de noaptea trecută cu „arme de precizie înaltă” asupra Ucrainei. Instituția rusă a precizat că „ținta a fost atinsă” și că atacurile au fost îndreptate spre întreprinderile care produceau arme pentru trupele ucrainene. 

„Ținta a fost atinsă. Toate obiectele planificate au fost lovite. A fost întreruptă activitatea întreprinderilor care produceau muniție, arme și echipamente militare pentru trupele ucrainene”, a declarat instituția rusească, comunică RIA Novosti.

În dimineața zilei de 1 mai, autoritățile ucrainene declarau că Rusia a lansat un atac de amploare asupra Ucrainei. Rachetele au vizat regiunea Kievului, orașul Kiev propriu-zis, regiunile Harkov, Sumi și Herson. Un bombardament puternic a avut loc în orașul Pavlograd din regiunea Dnepropetrovsk. Acolo au avut de suferit 34 de oameni, inclusiv 5 copii.

În jurul orei 2:30, cu ajutorul a nouă avioane Tu-95 și două Tu-160, Rusia a lansat 18 rachete de croazieră. 15 dintre ele au fost doborâte, a anunțat șeful Forțelor Armate ale Ucrainei Valerii Zalujnîi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: