Tiraspolul acuză Chișinăul că ar bloca livrarea unui aparat medical în stânga Nistrului: „Acțiuni inumane”. Reacția Biroului de reintegrare
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul acuză Chișinăul că ar bloca livrarea unui aparat medical în stânga Nistrului: „Acțiuni inumane”. Reacția Biroului de reintegrare

Așa-zisul Minister de Externe de la Tiraspol acuză autoritățile de la Chișinău că ar bloca, din nou, livrarea unui aparat medical în stânga Nistrului. Regiunea transnistreană face apel la mediatorii internaționali să ia măsuri și să acorde asistență în vedea deblocării importului de echipamente medicale în stânga Nistrului. În reacție, Biroul politici de reintegrare a declarat pentru NM că depășirea problemei este posibilă doar în condițiile conformării beneficiarului echipamentelor la cerințele securității radiologice și a autorizării activității acestora în conformitate cu legea.

„Moldova continuă să creeze obstacole în calea furnizării echipamentelor de diagnosticare specializate în instituțiile medicale din regiunea transnistreană. În special, a fost blocată furnizarea unui aparat digital cu raze X, achiziționat pentru Dispeceratul Antituberculoză al Spitalului Clinic Republican”, anunță așa numitul minister de Externe de la Tiraspol.

Sursa citată susține că Moldova ar fi blocat și anterior, timp de trei luni, importul unui aparat medical destinat, în special, pentru veteranii invalizi.

„Acest lucru a dus la întreruperea deservirii în bază de garanție a tomografului și, de asemenea, a privat sute de pacienți de posibilitatea de a primi îngrijiri medicale de înaltă tehnologie. (…) Facem apel la mediatorii internaționali să ia măsuri în legătură cu aceste acțiuni inumane ale Republicii Moldova, care reprezintă o amenințare la adresa vieții și sănătății cetățenilor PMR, și să acorde asistență în deblocarea importului de echipamente medicale”, mai anunță sursa citată.

Contactat pentru un comentariul, serviciul de presă al Biroului politici de reintegrare a menționat pentru NM că: „Tiraspolul a fost informat că depășirea acestei probleme este posibilă în condițiile conformării beneficiarului echipamentelor la cerințele securității radiologice și a autorizării activității acestuia pe teritoriul Republicii Moldova în corespundere cu exigențele legislației naționale în vigoare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: