Tiraspolul, vizat în declarația Ambasadei SUA în Moldova: diplomații cer anchetă transparentă în cazul lui Horjan
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul, vizat în declarația Ambasadei SUA în Moldova: diplomații cer anchetă transparentă în cazul lui Horjan

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova solicită „o anchetă completă și transparentă” în cazul omorului opozantului din regiunea transnistreană Oleg Horjan. Reprezentanții Ambasadei au exprimat și condoleanțe familiei lui Horjan, menționând că „au fost prea mult timp separați de el în timpul detenției sale injuste de către autoritățile de facto din Transnistria”. 

Pe 19 iulie, reprezentanții Ambasadei au publicat o declarație în care susțin că „condamnă omorul activistului politic Oleg Horjan în regiunea transnistreană și solicită o anchetă promptă, completă, transparentă și imparțială”.

„Exprimăm condoleanțe familiei și apropiaților domnului Horjan, care au fost prea mult timp separați de el în timpul detenției sale injuste de către autoritățile de facto din Transnistria”, se mai arată în declarația Ambasadei.

Amintim că opozantul din regiunea transnistreană, liderul Partidului Comuniștilor de la Tiraspol, Oleg Horjan, a fost găsit mort în data de 17 iulie în casa sa de lângă Tiraspol. Acum șase luni, acesta a fost eliberat dintr-o închisoare din stânga Nistrului, iar săptămâna trecută a semnat, din numele Uniunii Forțelor de Opoziție din regiunea transnistreană, o declarație de cooperare cu „Congresul Civic” din Republica Moldova.

Tiraspolul și Chișinăul au demarat concomitent o anchetă pentru elucidarea omorului, însă primele informații oferite nu au coincis nici măcar în ceea ce privește modul de comitere a crimei.

Potrivit presei de la Tiraspol, liderul de facto al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski l-ar fi asigurat într-o discuție pe ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Janis Mazeiks, că personal va verifica mersul anchetei și în caz de necesitate se va adresa Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova pentru asistență.

Cine și de ce l-a ucis pe opozantul din Transnistria Oleg Horjan? Versiuni și reacții în materialul NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: