„Toamna am putea avea al doilea val al pandemiei”. Prognoza șefului statului privind numărul de infectări
Full Article 2 minutes read

„Toamna am putea avea al doilea val al pandemiei”. Prognoza șefului statului privind numărul de infectări

Numărul persoanelor din Republica Moldova infectate cu COVID-19 ar putea începe să scadă la începutul lunii mai. Dar înainte ca acest lucru să se întâmple, bilanțul ar putea ajunge la circa 4 mii de bolnavi. În afară de asta, în toamnă ar putea avea al doilea val al pandemiei. Declarația a fost făcută de către președintele Igor Dodon, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 3 aprilie. 

„Sperăm că la sfârșit de mai – început de iunie să nu mai avem cazuri noi sau să avem doar câteva cazuri pe zi”, a spus Dodon.

Potrivit președintelui, următoarele două-trei săptămâni vor fi cele mai dificile.

„Cred că numărul de cazuri noi ar putea ajunge la 100-150 de persoane. Și cifra pe care am anunțat-o anterior – de peste 2 mii de cazuri până la mijloc de aprilie – este destul de realistă. În aprilie, numărul celor infectați poate ajunge la  4 mii de oameni. Sperăm că după asta, va începe o descreștere”, a precizat șeful statului.

Igor Dodon și-a exprimat speranța că până în toamnă oamenii de știință vor reuși să elaboreze un vaccin.

Potrivit celor mai recente date, în Republica Moldova au fost înregistrate 505 cazuri de infectare cu coronavirus de tip nou. De la începutul pandemiei, în țara noastră au murit 6 persoane. 26 s-au însănătoșit.

În prezent, 62 de persoane sunt în stare gravă. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: