Turismul medical din Moldova: zeci de milioane de dolari au ajuns în buget de la străinii care se tratează în țara noastră
Full Article 1 minutes read

Turismul medical din Moldova: zeci de milioane de dolari au ajuns în buget de la străinii care se tratează în țara noastră

Anul trecut, 30 de mii de cetățeni străini au ales clinicile și instituțiile medicale din Republica Moldova. Aceștia au generat un venit de 50 milioane USD. Datele au fost comunicate de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării. 

„30 mii de pacienți în 2022! Acesta este numărul cetățenilor străini care au ales clinicile și instituțiile medicale din Republica Moldova, generând un venit de 50 milioane USD, cu 30% mai mult față de 2021. Se vede clar creșterea și competitivitatea sectorului nostru medical”, a comunicat Alaiba, pe o rețea de socializare.

Oficialul a adăugat că pe 15 septembrie a participat la Forumul Internațional de Turism Medical, unde a avut oportunitatea de a interacționa cu lideri ai asociațiilor de turism medical din 15 țări.

„Republica Moldova se profilează ca o destinație emergentă pentru turismul medical, având clinici de calitate, tehnologii și prețuri potrivite. Digitalizarea serviciilor medicale și atragerea investițiilor sunt priorități centrale pentru a asigura un mediu medical inovator și accesibil”, a comunicat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: