Ucraina a avansat pe front în timpul rebeliunii lui Prigojin în Rusia. Datele Kievului 
Full Article 2 minutes read

Ucraina a avansat pe front în timpul rebeliunii lui Prigojin în Rusia. Datele Kievului 

Ucraina a avansat cu 13 kilometri pătrați pe front în timpul rebeliunii lui Prigojin, susțin forțele armate ale țării dar și reprezentanții proiectului analitic DeepState. Se mai menționează că în acest timp, trupele ruse nu au reușit să avanseze în nicio direcție, în pofida încercărilor. Cu toate acestea, potrivit Institutului american pentru Studierea Războiului, în noaptea de 24 iunie, trupele ruse au lansat cea mai mare serie de lovituri asupra Ucrainei din ultimele luni. 

Forțele Armate ale Ucrainei au avansat cu 13 kilometri pătrați pe una dintre direcțiile frontului în timpul rebeliunii lui Evgheni Prigojin în Rusia. Datele, potrivit Agenstvo, reies din harta proiectului DeepState.

Succesele Ucrainei în această direcție au fost confirmate și de Forțele Armate ale Ucrainei. Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina Anna Maliar a declarat, în seara zilei de 24 iunie, că grupul de trupe estic a reușit să avanseze în mai multe direcții: Orehovo-Vasilovka, Bahmut, Bogdanovka, Iagodnoe, Kleșeevka și Kurdiumovka.

Harta proiectului analitic DeepState a confirmat avansarea trupelor ucrainene: 1,5 km în regiunea Orehovo spre Rabotino și 11 km în Vremievski – în zona satelor Priiutnoe și Makarovka. 

Potrivit Annei Maliar, cât și a proiectului analitic, trupele ruse în acest timp nu au reușit să avanseze în nicio direcție, în pofida încercărilor.

În noaptea de 24 iunie, trupele ruse au lansat cea mai mare serie de lovituri asupra Ucrainei din ultimele luni, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului.

Potrivit Statului Major al Ucrainei, forțele ruse au lansat 40 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, nouă rachete de croazieră Kh-22 și două rachete de croazieră Kalibr, precum și două rachete antiaeriene S-300 și trei drone Shahed-131/136. Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să doboare majoritatea rachetelor și două drone.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a anunțat că una dintre rachete a lovit o clădire cu 25 de etaje din Kiev. Cinci persoane au murit și 14 au fost rănite. De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a declarat că a lovit centrele de informații electronice ucrainene, echipamentele de pe aerodrom și depozitele de combustibil. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: