VIDEO Un pretendent la șefia Chișinăului vrea să redenumească strada Pușkin: a lansat o petiție 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un pretendent la șefia Chișinăului vrea să redenumească strada Pușkin: a lansat o petiție 

Petiție pentru redenumirea străzii Pușkin din Chișinău în strada Regina Maria. Mai mult de 250 de persoane și-au exprimat online susținerea. Petiția a fost lansată de Dragoș Galbur, candidatul Partidului Național Moldovenesc (PNM) la funcția de primar al capitalei. 

Galbur a anunțat despre inițiativa de a redenumi strada Aleksandr Pușkin în strada Regina Maria pe 15 octombrie.

Această propunere reprezintă o modalitate de a aduce un omagiu Majestății Sale și de a perpetua personalitatea sa remarcabilă în peisajul urban al municipiului Chișinău. Nu e loc de supărări, căci poetul rus Aleksandr Pușkin mai are o stradă în Chișinău – Colina Pușkin, însă centrul orașului merită și trebuie să reprezinte istoria și cultura noastră națională românească”, a scris Galbur pe rețelele de socializare.

 

Regina Maria a vizitat Chișinăul de trei ori, sprijinind societăți culturale, aziluri pentru copii și bătrâni, organizații de caritate, contribuind considerabil la dezvoltarea Crucii Roșii în Basarabia. Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” de astăzi a purtat și el cândva numele Regina Maria, fiind un liceu de fete, iar în scuarul din fața liceului în curând va fi instalat monumentul Majestății Sale – un adevărat simbol al românității, situat chiar în inima Chișinăului. Toate circumstanțele și istoriile legate de actuala stradă duc în mod logic și firesc spre motivarea propunerii de redenumire în strada Regina Maria”, a motivat Galbur necesitatea semnării petiției.

Menționăm că până acum, la momentul publicării materialului, petiția online a fost semnată de 267 persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: