Liderul unui partid a depus o petiție la Primăria Chișinău. A adunat semnături pentru redenumirea străzii A. Pușkin în Regina Maria
Full Article 2 minutes read

Liderul unui partid a depus o petiție la Primăria Chișinău. A adunat semnături pentru redenumirea străzii A. Pușkin în Regina Maria

Președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM) Dragoș Galbur a depus pe 11 ianuarie, la Primăria municipiului Chișinău, o petiție privind redenumirea străzii A. Pușkin în strada Regina Maria. Galbur a declarat că petiția a fost semnată de peste 1 100 de persoane.

Dragoș Galbur a anunțat despre inițiativa de redenumire a străzii A. Pușkin din Chișinău în Regina Maria pe 15 octombrie 2023. Atunci, liderul PNM a precizat că lansează și o petiție în acest sens.

Pe 11 ianuarie, Galbur a precizat că petiția a adunat peste 1 100 de semnături și că a depus documentul la primăria capitalei.

Propunerea are la bază diversitatea istorică și culturală a orașului, oferind oportunitatea de a îmbogăți nomenclatorul stradal și de a aduce un omagiu memoriei Reginei Maria, personalitate cu semnificație deosebită pentru neamul nostru românesc. O stradă ce îi poartă numele ar contribui la consolidarea identității naționale și la diversificarea peisajului urban, fără a afecta prezența existentă a numelui Pușkin, deja onorat prin denumirea străzii Colina Pușkin”, a menționat Galbur.

Politicianul a declarat că, acum, decizia privind redumirea străzii îi aparține primarului capitalei. „Mingea e în curtea lui Ion Ceban. Hai să-l vedem cât de român este”, a spus el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: