Un străin riscă dosar penal în Moldova: A depășit limita de viteză de peste 25 de ori, apoi a încercat să cumpere polițiștii cu 200 de euro
Full Article 2 minutes read

Un străin riscă dosar penal în Moldova: A depășit limita de viteză de peste 25 de ori, apoi a încercat să cumpere polițiștii cu 200 de euro

Un cetățean străin, în vârstă de 42 de ani, riscă dosar penal în Republica Moldova, după ce ar fi încercat să corupă polițiști, contrar legislației în vigoare. Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că bărbatul ar fi încercat să mituiască oamenii legii cu 200 de euro, după ce automobilul pe care îl conducea a fost stopat pentru depășirea limitei de viteză.

Potrivit IGP, polițiștii Direcției de patrulare Centru a INSP aflați în misiune de serviciu pe traseul R-6, în localitatea Zahareuca din raionul Telenești, au stopat un automobil, cu numere străine, pentru depășirea limitei de viteză admisă în localitate. Sursa citată precizează că mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat într-o altă țară.

„În urma verificării în baza de date, polițiștii au stabilit că acesta nu avea vinietă. Totodată, din luna martie și până în prezent, mașina a fost fixată la camerele de supraveghere cu 25 de încălcări pentru depășirea vitezei” – precizează comunicatul citat.

Conform sursei, pentru a nu fi documentat, șoferul ar fi încercat să corupă polițiștii. „Chiar dacă bărbatul a fost atenționat despre caracterul ilicit al faptei sale, acesta a lăsat 200 de euro pe bancheta din față a mașinii de serviciu. A fost solicitată grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Telenești pentru documentarea cazului” – mai menționează IGP.

Oamenii legii reamintesc, în acest context, că oferirea mitei unui angajat cu funcție publică se documentează penal, iar persoana riscă amendă sau chiar închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: