Victimele după distrugerea barajului de la Nova Kahovka: persoane moarte, rănite și date dispărute 
Full Article 2 minutes read

Victimele după distrugerea barajului de la Nova Kahovka: persoane moarte, rănite și date dispărute 

Alte două persoane și-au pierdut viața la Herson, urmare a inundației din cauza distrugerii barajului hidrocentralei de la Nova Kahovka. Date în acest sens au prezentat autoritățile ucrainene. 

La Herson, salvatorii au găsit cadavrele unui bărbat și a unei femei, a declarat șeful administrației regionale din Herson Aleksandr Prokudin. Potrivit lui, în regiunea Herson se cunoaște despre 10 persoane decedate, urmare a inundației din cauza distrugerii barajului hidrocentralei de la Nova Kahovka.

Alte 20 de persoane au fost rănite, inclusiv cinci polițiști și doi salvatori. 35 de persoane sunt date dispărute, printre ei sunt șapte copii, a spus Prokudin, scrie novayagazeta.

Pe 11 iunie, Prokudin menționa că 3 persoane au murit în urma bombardării, de către Rusia, a unei bărci, care transporta oamenii evacuați din regiunea Herson. Pe 8 iunie, sub atacuri au nimerit salvatori. Cei din urmă evacuau locuitorii din regiunea Herson. Procuratura regiunii a raportat despre o persoană moartă, urmare a bombardamentului.

Anterior, șeful administrației regionale Nikolaev Vitalii Kim a anunțat despre moartea unei persoane, din cauza inundațiilor.

Pe 9 iunie, „autoritățile” ocupante au comunicat despre moartea a 8 persoane. Reprezentantul regiunii Herson, numit de ruși, Vladimir Saldo, a raportat despre evacuarea a 7,1 mii de oameni din zonele inundate până în seara zilei de 11 iunie. Iar 80 de persoane ar fi fost internate în unități medicale.

***

Amintim că, în noaptea de 5 spre 6 iunie, barajul Nova Kahovka din regiunea Herson a Ucrainei, controlată de Rusia, a fost distrus.cBarajul alimenta cu apă peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014 și centrala nucleară Zaporojie, aflată, de asemenea, sub control rusesc.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că distrugerea barajului este un „sabotaj” de care s-ar face vinovată Ucraina. Scopul acestei acțiuni, potrivit lui Peskov, este de a priva de apă cetățenii din Crimeea.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a dat asigurări că, catastrofa de la hidrocentrala Kakhovka nu va împiedica Ucraina să își elibereze teritoriile și nici nu a crescut șansele Rusiei de a rămâne pe acest teritoriu.

În regiunea Odesa sunt înregistrate consecințe negative, urmare a distrugerii barajului hidrocentralei Nova Kakhovka din Ucraina. Specialiștii au stabilit, inclusiv, desalinizarea apei de mare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: