VIDEO Au răpit un bărbat și l-au ținut în beci până li s-a promis $200 mii. Doi bărbați din Chișinău riscă închisoare
Full Article 3 minutes read

VIDEO Au răpit un bărbat și l-au ținut în beci până li s-a promis $200 mii. Doi bărbați din Chișinău riscă închisoare

Doi membri ai unui grup infracțional au fost puși sub învinuire, după ce au răpit un bărbat care se afla în Grigoriopol și l-au maltratat trei zile. Aceștia intenționau să obțină de la bărbat 200.000 dolari. 

Oamenii legii anunță reținerea celor doi membri.

Mai exact, cei doi l-au răpit pe bărbat în timp ce acesta se afla într-un sat din Grigoriopol, în ianuarie 2023. Ulterior, aceștia l-au transportat cu barca peste Nistru, la Dubăsarii Vechi, Criuleni.

Acolo, l-au deposedat de 3.500 USD și l-au ținut într-un beci timp de trei zile, unde l-au bătut și amenințat cu moartea, până au obținut promisiunea că le va transmite 200.000 USD.

Mai târziu, aceștia l-au transportat în portbagajul unei mașini până în localitatea Vadul lui Vodă, unde l-au eliberat.

În continuare, timp de două săptămâni, cei doi îi transmiteau mesaje electronice de reamintire feciorului victimei. Iar atunci când acesta a acumulat suma de bani solicitată, învinuiții i-au cerut convertirea ei în monedă electronică.

Așa cum victima i-a denunțat pe învinuiți autorităților, odată cu transmiterea adresei electronice de confirmare a convertirii solicitate a avut loc reținerea.

 

Cei doi au vârste de 31 și 28 de ani, ambii sunt domiciliați în Chișinău, unul din ei fiind originar din Grigoriopol. Cel din urmă este și unul din învinuiții trimiși de PCCOCS pe banca acuzaților într-un alt dosar pentru trafic de droguri din Spania, ca parte a unui grup al organizației denumite „Borman”, care recent a fost trimis de Curtea Supremă de Justiție pentru rejudecare de către alt complet la Curtea de Apel Chișinău.

Totodată s-a stabilit că unul dintre figuranți ar fi făcut apelul de vineri în care anunța că este minată Curtea de Apel Chișinău.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mijloace bănești în sumă de 3 500 de euro, o armă lungă cu glonț de model AKMC MF, pistol cu glonț de model Glock 19, revolver cu glonț de model NAA, două automobile implicate la săvârșirea infracțiunii și telefoane mobile.

Pe 6 februarie, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv în privința acestora pentru un termen de 30 de zile.

Oamenii legii spun că șantajul se pedepsește cu închisoare de la 13 la 15 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: