VIDEO Batalionul Azov ar putea fi declarat „organizație teroristă” în Rusia. Moscova susține că 256 de luptători „s-au predat”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Batalionul Azov ar putea fi declarat „organizație teroristă” în Rusia. Moscova susține că 256 de luptători „s-au predat”

Ministerul Justiției din Federația Rusă solicită ca batalionul „Azov” al Ucrainei să fie declarat „organizație teroristă”, iar activitatea acestuia să fie interzisă în Rusia, informează Novaya Gazeta, cu trimitere la site-ul instituției.

Curtea Supremă de Justiție a Rusiei urmează să examineze demersul în data de 26 mai.

Amintim că președintele Dumei de stat a Federației Ruse Veaceslav Volodin s-a pronunțat împotriva propunerii privind schimbul soldaților răniți, evacuați de pe teritoriul uzinei „Azovstal”, cu cei ruși, luați prizonieri de război.

Infractorii naziști nu trebuie să fie propuși pentru schimb. Sunt criminali de război și trebuie să facem totul pentru ca aceștia să compară în fața instanței”, a declarat Volodin.

Presa rusă scrie că 265 de persoane blocate pe teritoriul uzinei Azovstal s-au „predat” forțelor ruse și au publicat imagini video.

Kievul nu a comentat deocamdată informația. Anterior, vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat că au fost evacuați  52 de soldați aflați în stare gravă, care au ajuns pe teritoriul „DNR”, controlat de forțele pro-ruse. Ea a precizat că, îndată ce starea acestora va permite, ei urmează a fi schimbați cu prizonierii ruși de război.

Viceministrul ucrainean al Apărării Anna Malear a declarat într-un briefing din 17 mai că „altă cale pentru salvarea vieților nu există în acest moment”. Aceasta a spus că au fost evacuați 53 de combatanți grav răniți și 211 militari care sunt în stare satisfăcătoare. Aceștia au ajuns în localitatea Elenovka din regiunea Donețk.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: