VIDEO Cânepă pentru Elveția și taxa pe venit 1% – Usatîi propune soluții pentru economia din Moldova: „Am aduce aici jumătate din companiile din Dubai”
Full Article 4 minutes read

VIDEO Cânepă pentru Elveția și taxa pe venit 1% – Usatîi propune soluții pentru economia din Moldova: „Am aduce aici jumătate din companiile din Dubai”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că a găsit „soluția” pentru a ridica enomia țării. Politicianul recomandă „programe economice reale”, care presupune ca taxa pe venit să fie de 1% și astfel ar atrage companiile din Dubai. Totodată, Usatîi zice că un parteneriat cu Elveția, de a furniza cânepă pentru industria farmaceutică, ar aduce 30-40 mii de euro venituri de la 1 singur hectar. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „7 zile” cu Rodica Cravcenco.

„Majoritatea cetățenilor sunt cumva direct sau indirect implicați în sectorul agrar și astăzi nu am văzut nicio ofertă din partea statului pentru soluționarea problemelor existente și cel mai grav, nu i-am văzut să vină cu experți, cu niște recomandări reale. Spre exemplu un parteneriat cu Elveția, unde astăzi se concentrează cele mai multe fabrici din UE care produc medicamente, pentru a le furniza cânepă, unde câștigurile de pe 1 hectar poate ajunge la 30-40 de mii de euro. Nimeni nici nu caută soluții pentru viitor, nu mai vorbim de criză în care se află cetățenii acum, oamenii care pleacă și vremurile foarte grele ce ne așteaptă”, susține liderul Partidului Nostru.

Potrivit lui Usatîi, dacă în Republica Moldova ar exista un oraș industrial ce ar accepta înregistrarea companiilor străine, cu o taxă de venit de 1%, „jumătate din Dubai avea să vină la noi”.

„Pe mine astăzi mă interesează programele economice reale pe care Partidul Nostru le va propune cetățenilor, cu exemple din state unde au fost deja realizate. Am pus accent anume pe aceste programe, ca omul să vadă prin exemple reale existența acestor programe. În România lansarea unei afaceri în domeniul HoReCa, cu cifra de afaceri de până la un milion de euro pe an, taxa pe venit este de 1%, așa românii au crescut încasările la buget, datorită faptului că toți au început a lucra pe alb, iar principala sursă de venit a statului este din TVA. Dubaiul spre exemplu vrea să introducă taxa de 9% pe venit, după aceasta vor rămâne doar companiile mari, cei mici vor migra în mare parte în Singapore. Dacă în Republica Moldova ar exista un oraș industrial ce ar accepta înregistrarea companiilor străine, cu o taxă de venit de 1%, jumătate din Dubai avea să vină la noi. Pentru aceasta trebuie experiență, dar nu umblatul pe la forumurile economice de la Davos cu laude că ai adus în Moldova un magazin de haine și o firmă de taxi”, a adăugat Renato Usatîi.

***

Amintim că Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar de Bălți pe 2 septembrie 2021, după ce blocul său electoral a suferit eșec în alegerile anticipate din iulie al aceluiași an și nu a reușit să intre în Parlament. A obținut numai 4,1% din voturi la parlamentare. Atunci a declarat că nu o să dispară din spațiul public, însă nu a anunțat vreun plan concret. Tot atunci, Usatîi a anunțat că va demisiona și din funcția de președinte al formațiunii „Partidul Nostru”.

Pe 9 septembrie 2022, Usatîi a anunțat că revine în politica din Republica Moldova. Atunci el spunea că planifică să întreprindă vizite de lucru în mai multe localități din țară și a îndemnat cetățenii să se implice pentru „refacerea formațiunii politice”.

De menționat că pe 19 ianuarie Renato Usatîi a anunțat un restart al „Partidului Nostru” la nivel național.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: