VIDEO „În sfârșit nu ne mai sufocă cordonul de polițiști”. Angelica Frolov, mulțumită de cum s-a desfășurat Marșul LGBT
Full Article 3 minutes read

VIDEO „În sfârșit nu ne mai sufocă cordonul de polițiști”. Angelica Frolov, mulțumită de cum s-a desfășurat Marșul LGBT

Angelica Frolov, coordonatoare de program al centrului de informație Genderdoc-M, a declarat pentru NM că, este mulțimită de cum s-a desfășurat Marșul Solidarității în sprijinul drepturilor comunității LGBT din Chișinău. Ea zice că se observă o schimbare în societate. Totodată, Frolov nu s-a arătat deranjată de contra-protestul creștinilor și a spus că va urmări doar dacă nu s-au făcut instignări la ură. 

„Îmi place foarte mult. Mă bucură cum se desfășoară evenimentul, cum poliția își îndeplinește munca. Sunt fericită că în sfârșit nu ne mai sufocă cordonul de polițiști. Sunt mult mai puțini polițiști de cât în anii precedenți. Asta ne vorbește despre o schimbare în societate. Oamenii sunt mulțumiți, zâmbesc”, a declarat Angelica Frolov.

Totodată, coordonatoarea Genderdoc-M susține că este deranjată de contra-protestul, la care câteva zeci de creştini ortodocşi au organizat o slujbă improvizată.

„De obicei urmăresc totul după marș pentru a documenta încălcările, dacă sunt careva instignări la ură. Dacă instignări la ură nu sunt, atunci nu văd nicio problemă în ceea că oamenii își expun părerea”, a adăugat ea.

Menționăm că în centrul Chișinăului a avut loc Marșul Solidarității în sprijinul drepturilor comunității LGBT. Marșul a început la intersecția străzilor București și Ismail. Corespondenții NM Nicolae Paholinițchi și Alina Mihalkina au transmis în direct evenimentul.

În acest an, în Republica Moldova se desfășoară cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”. Festivalul va avea loc între 12 – 18 iunie și se va încheia, conform tradiției, cu Marșul Pride.

Amintim că coordonatoarea de program în cadrul organizației GENDERDOC-M Angelica Frolov a anunțat, pe 1 martie, că a depus cererea de înregistrare a căsătoriei cu partenera sa de viață, Leo Zbanke. Se întâmpla după decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) în cazul Fedotova și alții contra Rusiei, în urma căreia toate statele semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex și să creeze un cadru legal care să protejeze traiul în comun al acestor cupluri.

Pe 3 martie, Angelica Frolov a anunțat că ASP a refuzat cererea pe care a depus-o cu Leo Zbanke pentru a-și înregistra căsătoria.

Până în prezent, trei cupluri LGBT+ au depus cereri de înregistrare a căsătoriei în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: