VIDEO Mama lui Alexei Navalnîi a văzut trupul neînsuflețit al fiului său. Anchetatorii cer ca politicianul să fie înmormântat în secret
Full Article 3 minutes read

VIDEO Mama lui Alexei Navalnîi a văzut trupul neînsuflețit al fiului său. Anchetatorii cer ca politicianul să fie înmormântat în secret

Ludmila Navalnaya, mama regretatului opozant rus Alexei Navalnîi, a văzut trupul neînsuflețit al fiului său pentru prima dată la șapte zile după decesul acestuia. Femeia a declarat că anchetatorii cer ca politicianul să fie înmormântat în secret.

Pe 22 februarie, echipa lui Navalnîi a publicat un videoclip în care mama politicianului a anunțat că anchetatorii i-au arătat cadavrul fiului ei, însă nu au lăsat-o săl ia. Ludmila Navalnaya a precizat că anchetatorii solicită ca fiul său să fie înmormântat în secret.

Conform legii, ar fi trebuit să-mi dea imediat cadavrul lui Alexei, dar nu au făcut acest lucru. În schimb, mă șantajează, punându-mi condiții – unde, când și cum ar trebui îngropat Alexei. De față cu mine primesc ordine fie de la Kremlin, fie de la Comitetul de Investigații. Ei să se întâmple în secret, fără ceremonie de rămas bun. Vor să mă ducă la marginea cimitirului, la un mormânt proaspăt, și să-mi spună: „Aici zace fiul tău”. Nu sunt de acord cu asta”, a declarat femeia.

Potrivit mamei politicianului, anchetatorii au început să o amenințe pentru a-și da acordul ca acesta să fie înmormântat în taină.

Privindu-mă în ochi, îmi spun că, dacă nu îmi voi da acordul pentru o înmormântare secretă, vor face ceva cu trupul fiului meu. Investigatorul Voropayev mi-a spus deschis: „Timpul nu lucrează în favoarea dvs., cadavrul se descompune”. Nu vreau condiții speciale, vreau doar să se respecte legea. Cer ca trupul fiului meu să-mi fie predat imediat”, a conchis Ludmila Navalnaya.

Între timp, purtătoarea de cuvânt a lui Alexei Navalnîi, Kira Yarmîș, a anunțat că în raportul de constatare a decesului, care i-a fost prezentat Ludmilei Navalnaya, se indică faptul că politicianul ar fi decedat de „cauze naturale”.

***

Precizăm că Alexei Navalnîi, principalul critic al președintelui rus Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie. Acesta s-a stins din viață în închisoarea IK-3 din Siberia, unde era deținut din motive politice. Potrivit versiunii preliminare invocată de autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară.

Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani. Vezi cine era Alexei Navalnîi și de ce a fost declarat principalul opozant rus AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: