(VIDEO) O navă rusească – avariată urmare a unui atac ucrainean: „Este una dintre cele mai moderne”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O navă rusească – avariată urmare a unui atac ucrainean: „Este una dintre cele mai moderne”

O navă rusească a fost avariată urmare a unui atac ucrainean. Nava se afla în portul Kerci – pe teritoriul peninsulei Crimeea ocupată de Rusia, relatează Meduza

În seara zilei de 4 noiembrie, forțele armate ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra șantierului naval „Zaliv” din Kerci, a scris Interfax cu referire la Ministerul rus al Apărării. Instituția rusească a declarat că 13 din 15 rachete au fost doborâte. Ministerul a adăugat că, urmare a loviturilor, una din navele de pe teritoriul uzinei a fost avariată. 

Comandatul forțelor aeriene ale forțelor armate ucrainene Nicolai Oleșiuk a raportat că atacul asupra uzinei „Zaliv” a fost efectuat de aviația tactică ucraineană. Potrivit acestuia, în momentul atacului la uzină se afla „una dintre cele mai moderne nave ale flotei ruse din Marea Neagră – un transportator de rachete de croazieră Kalibr”.

Oleșiuk a sugerat că forțele armate ucrainene au folosit rachete de croazieră SCALP (versiunea franceză a rachetelor britanice Storm Shadow).

Uzina „Zaliv”, după cum indică publicația Крым.Реалии, este una dintre cele mai mari întreprinderi de construcții navale din Europa de Est. Din 2020, pe teritoriul acesteia sunt construite nave care transportă avioane pentru Marina Rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: