Ucraina va începe noul an cu zi de doliu, după atacul Rusiei soldat cu zeci de morți și răniți
Full Article 2 minutes read

Ucraina va începe noul an cu zi de doliu, după atacul Rusiei soldat cu zeci de morți și răniți

Ucraina începe prima zi din anul 2024 în doliu, după atacul masiv declanșat de Rusia în noaptea și dimineața zilei de 29 decembrie – soldat cu cel puțin 31 de morți și peste 130 de răniți, scrie BBC.

Primarul de Kiev, Vitalii Kliciko a anunțat zi de doliu la Kiev pe 1 ianuarie. Drapelele vor fi coborâte în bernă inclusiv la Zaporojie, Dnepr și Odesa, atacate de Rusia.

Potrivit sursei citate, numărul morților a crescut semnificativ. În prezent, potrivit datelor oficiale, 31 de persoane sunt declarate moarte, după atacul rusesc. Doar la Kiev numărul deceselor s-a ridicat la 16, până azi.

„Atacul asupra capitalei din 29 decembrie a fost un record în ceea ce privește decesele civile. Până în prezent, 16 cadavre au fost recuperate din dărâmăturile unui depozit”, a scris Vitalii Kliciko pe Telegram.

Amintim că Rusia a atacat masiv Ucraina, în noaptea și dimineața de 29 decembrie. Au avut loc explozii la Odesa, Harkov, Lvov, Konotop și Kiev. Potrivit ultimelor date ale autorităților ucrainene, armata rusă ar fi lansat 158 rachete și drone împotriva orașelor ucrainene. Una dintre ele a căzut și peste o maternitate din Dnepr.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj Ucrainei și cetățenilor ei, după atacul Rusiei. Șefa statului s-a declarat „profund tulburată” de atacul aerian masiv asupra orașelor ucrainene. Potrivit ei, agresiunea subliniază „necesitatea urgentă” de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei, pentru a proteja vieți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: