VIDEO Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fată, plasată în arest pentru 30 de zile. Ex-ministru al Justiției: „Populism judiciar”
Full Article 4 minutes read

VIDEO Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fată, plasată în arest pentru 30 de zile. Ex-ministru al Justiției: „Populism judiciar”

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fată de 12 ani în sectorul Ciocana al capitalei a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, scrie protv.md. Înainte de decizia judecătorilor, avocatul ei Victor Pavlov a spus că femeia se află în stare de șoc și a solicitat de două ori în izolator asistența medicilor. 

Decizia de a fi plasată în arest a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana.

„Clienta mea la etapa dată este în stare de șoc, regretă fapta ce s-a întâmplat. Nu pot să mă expun din numele ei asupra vinovăției/nevinovăției. Este un drept procesual al doamnei și doamna se va expune în fața organului de anchetă, instanța de judecată, după caz”, a spus avocatul femeii, înainte de decizia magistraților.

Întrebat cum explică șoferița tot ce s-a întâmplat, avocatul a răspuns: „Am accentuat, doamna este în stare de șoc la moment. De două ori a solicitat în izolator asistența medicilor de urgență, de aceea la moment nu pot să mă expun vizavi de declarațiile doamnei. Sper că își revine în scurt timp și vom veni cu declarațiile de rigoare”, a menționat el.

Pavlov a mai spus că șoferița „nu are niciun conflict cu legea, cazierul este absolut curat, cât și contravențional”. „Este caracterizată pozitiv la locul de muncă. Este un caz, este o tragedie, care cu regret nu poate fi anulat. Din informațiile pe care le dețin, recent a devenit șofer de troleibuz”, a conchis avocatul.

Avocatul Promo-Lex Vadim Vieru a reacționat la decizia magistraților. „Aș vrea să citesc demersul procurorului și încheierea judecătorului de instrucție. Care sunt riscurile invocate și puse la baza încheierii de judecător? Abuzul în justiție e injustiție”, a menționat el, pe rețelele de socializare.

Fostul ministru al Justiției, totodată ex-președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase a declarat că „procurorul a cerut aplicarea arestului preventiv iar judecătorul a acceptat acest demers, din frică să nu fie executați public de presă”.

„Este o formă a populismului judiciar, când judecătorul dă soluții în funcție de doleanțele publicului. La modul serios, aplicarea arestului preventiv, pentru o infracțiune comisă fără intenție, din culpa, de o femeie… desigur că nu are nici o justificare”, a menționat Tănase.

„Când oare vom înceta să aplicăm arestul preventiv în cazurile în care poate fi aplicată o măsură non-privativă de libertate. Am mari dubii că această măsură preventivă pt 30 de zile, este justificată în cazul șoferiței. Este o „justiție televizată” în care procurorul și judecătorul îndeplinesc rolul de „călăi” pentru a astupa gura lumii. Dar nu așa se face justiție și nici nu suntem în evul mediu”, a scris avocata Nicoleta Hriplivîi Caminschi, pe Facebook.

Amintim că o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore.

Unul dintre pasagerii, care se afla în troleibuzul nr.13 în momentul accidentului când a fost lovită mortal fata de 12 ani, a declarat că șoferița mergea cu viteză mare și nu s-ar fi oprit la trecerea de pietoni. Totodată, pasagerul a menționat că aceasta ar fi atins un camion parcat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: