ANRE va examina astăzi solicitarea Moldovagaz de a majora tarifele la gazele naturale
Full Article 2 minutes read

ANRE va examina astăzi solicitarea Moldovagaz de a majora tarifele la gazele naturale

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se întrunește în şedinţă pe 9 noiembrie, pentru a examina solicitarea Moldovagaz de a majora tarifele la gazele naturale.

Noul tarif pentru un metru cub de gaze naturale ar putea ajunge la 10 lei și 26 de bani, în timp ce în prezent, moldovenii achită 4 lei şi 30 de bani, pentru un m3 de gaz.

Agenția Națională de Reglementare în Energetică se reunește în ședință la ora 10.00 pentru a examina cererea de majorare a tarifelor, iar la 10:30 reprezentanții ANRE vor susține o conferință de presă pe tema „Aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pentru anul 2021”.

Potrivit legii, „Moldovagaz” se adresează la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care verifică calculele și, dacă acestea corespund metodologiei, aprobă tariful solicitat.

Amintim că pe 4 noiembrie, a fost publicată cea mai recentă hotărâre a Comisiei pentru Situații Excepționale. Potrivit documentului, SA „Moldovagaz” va înainta o cerere Agenției pentru Reglementare în Energetică în vederea  ajustării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor natural. Respectiv, până pe data de 10 noiembrie ANRE va trebui să stabilească noi tarife provizorii, care vor fi aplicabile din 1 noiembrie 2021.

În același timp, Ministerul Muncii și Protecției Sociale urmează să pregătească setul de măsuri pentru compensarea facturilor la gaze naturale pentru unele categorii de cetățeni.

De menționat că Republica Moldova și Gazprom au încheiat un nou contract de livrare a gazelor pentru o perioadă de cinci ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: