Autoritățile au recepționat circa 9900 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I. Numărul solicitărilor este mult mai mare decât cel planificat
Full Article 1 minutes read

Autoritățile au recepționat circa 9900 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I. Numărul solicitărilor este mult mai mare decât cel planificat

Circa 9900 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I au fost depuse online, pe platforma „escoala.chisinau.md”, în perioada 21 mai – 19 iulie, informează Primăria Chișinău. Sursa citată notează că numărul solicitărilor este mult mai mare decât cel planificat.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a calificat situația de suprasolicitare pentru înscrierea în clasa I drept ceva neașteptat, în condițiile în care municipalitatea are planificate 8913 de locuri în 329 de clase.

Totuși, responsabilii de la Direcţia educaţie tineret şi sport vor identifica soluţii, astfel încât toţi copiii de vârstă școlară să fie incluși în procesul educaţional. În caz de necesitate, vor fi deschise clase noi.

În aceleași timp, până în data de 28 august, continuă etapa a II-a de depunere a cererilor pentru școlarizarea copiilor de 7 ani.

Amintim că pe platforma „egradinita.md” continua înscrierea copiilor în instituțiile preșcolare. De la începutul anului 2020, pe platformă au fost depuse 4306 de cereri în acest scop. Totodată, din 10 august va începe etapa a II-a de depunere a actelor pentru înscrierea elevilor în clasa a X-a, pe platforma „escoala.chisinau.md” sau de pe „educatieonline.md”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: