Beată la volan, fără permis și cu viteză excesivă a tamponat mortal o femeie la Fălești. Pedeapsa „blândă” pe care a primit-o o șoferiță
Full Article 2 minutes read

Beată la volan, fără permis și cu viteză excesivă a tamponat mortal o femeie la Fălești. Pedeapsa „blândă” pe care a primit-o o șoferiță

O tânără în vârstă de 21 de ani a fost condamnată la 4 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani. Procurorii anunță că vor contesta sentința din motivul blândeții pedepsei. Tânăra a lovit mortal o femeie de 50 de ani. La volanul mașinii, aceasta se afla în stare de ebrietate și fără permis de conducere. În urma impactului, tânăra a părăsit locul accidentului. 

Tinerei i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani. Acuzatorii de stat consideră pedeapsa aplicată de instanța de judecată ca fiind prea blândă și o vor ataca la Curtea de Apel Bălți.

Incidentul a avut loc pe 23 septembrie 2022, în jurul orelor 03:20.

Potrivit procurorilor, tânăra se deplasa la volanul unui automobil pe traseul M-5 „Chişinău-Bălţi-Criva” fără a deţine permis de conducere și în stare de ebrietate alcoolică.

Aceasta, comunică procurorii, avea și o viteză excesivă.

„Conducând automobilul neadecvat din cauza stării de ebrietate alcoolice, a tamponat cu partea dreaptă lateral din faţă a automobilului condus, pietonul care s-a dovedit a fi o femeie de 50 de ani, locuitoare a unui sat din raionul Fălești”, susțin procurorii.

Femeia se deplasa pe acostamentul din partea dreaptă al traseului în aceeaşi direcţie de mers. Victima a suferit leziuni corporale, care au dus la deces.

Urmare a impactului, inculpata a părăsit locul accidentului.

Ulterior, tânăra și-a recunoscut vinovăția. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: