Cât costă libertatea? Un bărbat din capitală, reținut de CNA în timp ce lua mită €8 000
Full Article 2 minutes read

Cât costă libertatea? Un bărbat din capitală, reținut de CNA în timp ce lua mită €8 000

Un bărbat din Chișinău a fost reținut, pentru 72 de ore, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență, care include mai multe episoade. Bănuitul a fost prins în flagrant în momentul în care a primit 8 000 de euro de la denunțător.

Potrivit materialelor cauzei, în primul episod, bănuitul ar fi pretins, acceptat şi primit 5 000 euro de la o femeie pentru urgentarea soluționării cererii de redobândire a cetățeniei române. Acesta ar fi susținut că are influență asupra unor persoane publice din Republica Moldova și din România, responsabile de redobândirea cetățeniei române.

Într-un alt caz, aflând din discuțiile cu un bărbat despre faptul că o femeie a fost plasată în arest preventiv, acesta ar fi susținut că are influență asupra unor persoane cu demnitate publică din cadrul organelor de drept pe care îi poate determina să aplice o măsură neprivativă de libertate în privința acesteia. Ulterior, bănuitul, susținând că el a fost cel care ar fi influențat aplicarea măsurii neprivative de libertate față de persoana în cauză și ar fi cerut 35 000 de euro.

Astfel, sub controlul angajaților CNA, a fost transmisă prima tranșă în valoare de 8 000 euro. Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul CNA.

Totodată, în scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate două percheziții la domiciliul și în mijlocul de transport utilizat de bănuitul, fiind ridicate mijloace bănești în sumă de 9 200 euro și 1 400 dolari, 2 telefoane mobile.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: