Ceban explică de ce a fost instalată bariera din Primărie, denunțată de PAS la poliție: „Trebuie să știm cine intră și ce face”
Full Article 2 minutes read

Ceban explică de ce a fost instalată bariera din Primărie, denunțată de PAS la poliție: „Trebuie să știm cine intră și ce face”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit cu o reacție, după ce mai mulți consilieri municipali ai PAS s-au plâns, inclusiv la Poliție, că le-a fost limitat accesul în Primărie, după ce în holul instituției, chiar la intrare, a fost instalat un turnichet. Ceban neagă acuzațiile și spune că măsura a fost luată pentru a „proteja” angajații instituției.

„Au fost deranjați cei de la guvernare că am instalat turnichete pentru siguranța angajaților Primăriei, asta pentru că protestatarii de serviciu trimiși de PAS nu vor mai avea acces așa de ușor să dea buzna în cabinete sau să hotărască, pe alături, unele întrebări. Totul este oficial, toți vizitatorii trebuie să se înregistreze și noi să cunoaștem transparent cine intră și ce face în cadrul instituției”, a scris Ion Ceban pe o rețea de socializare.

Edilul de Chișinău le-a recomandat reprezentanților PAS, în acest context, ca atunci când vor cere o schimbare, să înceapă de la ei. Mai mult, Ceban a spus că va solicita, ca și în sediul Parlamentului, Guvernului și Președinției să aibă acces toți doritorii, „ca în sediul Primăriei”.

„Scoateți gardul și paza și dați acces liber tuturor oamenilor și societății civile să participe inclusiv la ședințele din Parlament, Guvern și Președinție, așa cum se întâmplă în Primăria Chișinău”, a mai spus Ceban.

Precizăm că mai mulți consilieri ai PAS au declarat pe 20 decembrie că nu au acces în Primăria municipiului Chișinău, după ce la intrarea în instituție a fost instalat un turnichet. Aleșii locali au catalogat acțiunea drept „strigătoare la cer” și i-au cerut edilului capitalei, Ion Ceban, să scoată turnichetul de la intrarea în instituție. Detalii – AICI.

Ulterior, pe 21 decembrie, consilierii PAS din CMC au depus o plângere la Poliție pe numele primarului capitalei, Ion Ceban. Aleșii locali l-au acuzat din nou pe edil că le-ar limita accesul în Primărie atât lor, cât și a cetățenilor, după instalarea în holul instituției a turnichetului – declarații respinse de reprezentanții municipalității. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: