Copiii cu cerințe educaționale speciale vor putea studia în clasa I la orice școală, nu doar cea de pe sector
Full Article 2 minutes read

Copiii cu cerințe educaționale speciale vor putea studia în clasa I la orice școală, nu doar cea de pe sector

Primăria Chișinău anunță că a facilitat procesul de înscriere în clasa I pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES). Acum, părinții acestora îi vor putea înscrie la orice școală din capitală își doresc, nu doar cea de pe sector.  

„Scopul acestei măsuri este de a ne asigura că acești copii beneficiază de oportunitățile adecvate de educație și că sunt plasați în mediul școlar cel mai potrivit pentru nevoile lor specifice”, se arată în comunicatul emis de municipalitate pe 2 aprilie.

Amintim că procesul de înscriere al copiilor în clasa I a început la Chișinău pe 1 aprilie. Părinții care au copii care vor merge de la 1 septembrie pentru prima dată la școală, în una din instituțiile de educație din capitală, pot depune online actele pentru înscrierea pe platforma https://escoala.chisinau.md. Înregistrarea copiilor la școală este gratuită.

Perioada de înscriere se va desfășura în două etape: 1 aprilie – 24 mai și, respectiv, 3 iunie-17 iunie. Cererile care vor viza copiii care nu au fost înscriși în clasa I, pe parcursul celor două etape, din diferite motive, vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 20 – 30 august, în limita locurilor rămase libere.

Primăria Chișinău informează că 10.409 de copii din municipiul Chișinău urmează a fi înscriși în clasa I pentru anul de studii 2024-2025. Elevii vor fi repartizați în 386 de clase, în cele 139 de instituții publice de învățământ primar și secundar, ciclu I și II.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: