Cotele de audiență și de piață din Moldova ar putea fi măsurate, în următorii 5 ani, de o companie germană sau britanică. Ofertele, depuse la CA
Full Article 2 minutes read

Cotele de audiență și de piață din Moldova ar putea fi măsurate, în următorii 5 ani, de o companie germană sau britanică. Ofertele, depuse la CA

Cotele de audiență și de piață din Republica Moldova  ar putea fi măsurate, în perioada 2024 – 2029, de o companie internațională. Este vorba de compania britanică Kantar și de compania germană GfK, care și-au depus deja ofertele la Consiliul Audiovizualului (CA), anunță instituția. 

Potrivit CA, ofertele, care cuprind propunerea tehnică și cea financiară, din partea celor două companii internaționale, au fost examinate de Comisia de concurs care va selecta instituția responsabilă de măsurarea cotelor în următorii cinci ani, astăzi, 29 ianuarie.

„Companiile care și-au manifestat interesul pentru participarea la concurs, își vor prezenta ofertele, în format online, în cadrul unei ședințe de evaluare, la care membrii Comisiei vor putea adresa întrebări și solicita clarificări suplimentare”, anunță CA.

CA anunță că câștigătorul concursului urmează să fie desemnat de Comisie după ședința planificată pe 8 februarie 2024, începând cu ora 10:00.

De menționat că în Moldova, conform Codului privind serviciile media audiovizuale, la fiecare cinci ani trebuie să fie selectat un măsurător al ratingurilor de televiziune. În Moldova a existat întotdeauna un jucător pe piață, compania – TV MR MLD. După intrarea în vigoare a noului Cod, compania a câștigat prima licitație. Din când în când, unii participanți de pe piață își exprimă nemulțumirea față de rezultatele ratingurilor; compania respinge întotdeauna aceste acuzații. Aflați mai multe la acest subiect – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: