„Dacă era așa numitul „guvern Harvard”, situația era mult mai proastă”. Aprecierea lui Dodon la 6 luni de activitate a guvernului Chicu
Full Article 2 minutes read

„Dacă era așa numitul „guvern Harvard”, situația era mult mai proastă”. Aprecierea lui Dodon la 6 luni de activitate a guvernului Chicu

Președintele Igor Dodon consideră că guvernul condus de Ion Chicu a demonstrat că este profesionist și responsabil. Declarația a fost făcută de către șeful statului, după ședința conducerii de vârf a țării din dimineața zilei de 11 mai, în contextul a șase luni de mandat a executivului. 

„În această săptămână, guvernul Chicu va fi la 6 luni de mandat. Eu consider că au demonstrat că în fruntea guvernului avem o echipă de profesioniști, de oameni responsabili, care fac față tuturor provocărilor”, a menționat Dodon.

Președintele țării a amintit de criticile opoziției din ultima jumătate de an, inclusiv cele cu privire la o posibilă criză energetică și la lipsa finanțării externe.

„Am intrat în pandemie, oponenții spuneau că nu vor face față, dar haideți să recunoaștem că guvernul a gestionat această situație cu pierderi minime, iar marea majoritate a indicatorilor, noi suntem plasați mult mai bine decât marea majoritate a țărilor din UE”, a remarcat Dodon.

Igor Dodon și-a exprimat opinia că dacă ar fi rămas la guvernare guvernul precedent, situația ar fi fost mai gravă.

„Dacă era așa numitul „guvern Harvard”, situația era mult mai proastă. Doamne ferește!”, a spus Igor Dodon.

Amintim că guvernul Chicu a fost învestit în data de 14 noiembrie. Președintele Igor Dodon l-a desemnat pe Ion Chicu la funcția de prim-ministru după demiterea guvernului Sandu. Moțiunea de cenzură a fost depusă de PSRM, după inițiativa premierului de asumare a răspunderii în fața parlamentului pentru modificările la legea procuraturii. PSRM a calificat modificările drept anticonstituționale, iar blocul ACUM l-a acuzat pe Igor Dodon că nu dorește un procuror general independent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: