Dorin Recean, întâlnire la Bruxelles cu Ursula von der Leyen: „I-am mulțumit pentru asistența macro-financiară anunțată”
Full Article 3 minutes read

Dorin Recean, întâlnire la Bruxelles cu Ursula von der Leyen: „I-am mulțumit pentru asistența macro-financiară anunțată”

La Bruxelles, prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Oficialul moldovean i-a mulțumit președintei Comisiei pentru asistența macro-financiară în valoare de 72,5 de milioane de euro. Potrivit lui Recean, acești bani vor ajuta Moldova să-și asigure stabilitatea macroeconomică. 

M-am bucurat să o revăd la Bruxelles pe Ursula Von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este prioritatea de bază a Guvernului, iar angajamentul nostru de a implementa recomandările Comisiei Europene este mai puternic având sprijinul partenerilor europeni”, a declarat premierul Dorin Recean.

În discuție, i-am mulțumit pentru asistența macro-financiară anunțată astăzi, care ne va ajuta să asigurăm stabilitatea macroeconomică și să continuăm implementarea reformelor”, a adăugat oficialul moldovean.

Precizăm în acest context că, în ajun, Comisia Europeană a anunțat că va debursa un sprijin financiar în valoare de 72,5 de milioane de euro Republicii Moldova, ca parte a operațiunii de asistență macrofinanciară. 50 de milioane de euro din suma totală, acordate sub formă de împrumut, au intrat în conturile țării miercuri, 25 octombrie. Până la sfârșitul lunii octombrie, va urma o nouă tranșă, în mărime de 22,5 milioane euro, sub formă de grant.

Amintim că recent, pe 12 octombrie, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a fost la Chișinău. Oficialul european a efectuat vizita „pentru a face o trecere în revistă a progresului Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, susținea Președinția de la Chișinău. „Moldova a demonstrat în repetate rânduri cât de mult este angajată pe calea aderării la UE. Ați parcurs deja un drum lung, în ciuda atâtor obstacole și a amenințărilor Rusiei la adresa democrației voastre. Așa că sunt aici pentru a vă spune: bravo, rămâneți concentrați și continuați să faceți treabă bună”, a menționat Ursula von der Leyen cu privire la vizita sa din Moldova, publicând și o imagine în care apare alături de președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean.

***

Prim-ministrul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 24 – 26 octombrie. În cadrul vizitei, șeful Cabinetului de miniștri va promova agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și consolidarea cooperării cu NATO, anunța Guvernul anterior. Se mai precizat că pe agenda oficialului de la Chișinău figurează participarea la Global Gateway Forum, eveniment găzduit de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, cu genericul „Împreună mai puternici prin investiții durabile” și întrevederi cu înalți oficiali europeni, inclusiv, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

La Bruxelles, prim-ministrul Dorin Recean a avut deja întrevederi inclusiv cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell și comisarul european pentru vecinătate și extindere Olivér Várhelyi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: