Evghenia Guțul, acuzații dure în adresa Veronicăi Dragalin: M-a chemat la Procuratură și mi-a propus închiderea dosarului, cu o condiție
Full Article 3 minutes read

Evghenia Guțul, acuzații dure în adresa Veronicăi Dragalin: M-a chemat la Procuratură și mi-a propus închiderea dosarului, cu o condiție

Bașcanul ales al Găgăuziei Evghenia Guțul susține că săptămâna trecută a fost chemată la Procuratura Anticorupție. Pe o rețea de socializare, Guțul a menționat că șefia instituției Veronica Dragalin și adjunctul ei Vasile Plevan i-ar fi propus închiderea dosarului penal în care ea figurează cu condiția că renunță la funcția de bașcan al Găgăuziei și își defăimează colegii de partid. NM a solicitat o reacție de la reprezentanții Procuraturii Anticorupție. 

Evghenia Guțul susține că săptămâna trecută a fost chemată la Procuratura Anticorupție „pentru o procedură formală legată de dosarul penal al Partidului „Șor”.

„Dar, pe lângă procedura formală, mă aștepta o surpriză sub forma dorinței conducerii Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin și a adjunctului ei Vasile Plevan de a discuta cu mine personal, deși noi nu ne cunoaștem și procedura pentru care am venit nu presupunea acest lucru. Totul s-a întâmplat atât de repede și de neînțeles pentru mine, aparent în stilul acestei instituții, și eu neavând suficientă experiență în astfel de situații abia după câteva minute mi-am dat seama ce înseamnă această dorință de a comunica cu mine”, a scris Guțul, pe Facebook.

Ea a adăugat că reprezentanții Procuraturii Anticorupție ar fi venit cu o propunere în schimbul refuzului ei de a prelua funcția de bașcan.

„Veronica Dragalin și Vasile Plevan mi-au propus deschis închiderea dosarului penal, în care eu figurez în calitate de membru al Partidului „Șor” și în care am fost percheziționată și au avut loc presiuni asupra familiei mele, precum și asupra altor membri ai echipei noastre în schimbul… Atenție, dragii mei, în schimbul refuzului funcției de bașcan al Găgăuziei. La fel mi s-a propus să aduc calomnii în privința colegilor mei, să-i defăimez, să depun mărturii mincinoase împotriva lor și atunci, și în primul rând în cazul refuzului meu de a prelua funcția de conducător al Găgăuziei, dosarul meu va fi clasat”, a comunicat Guțul.

„Nu mi-e frică de niciun dosar penal! Oricum va fi închis. Din lipsă de dovezi și pretext pur politic. Și cred că toți înțeleg răspunsul meu acestei doamne și acestui domn, care ar fi reprezentat legea”, a conchis Guțul.

NM a solicitat o reacție de la reprezentanții Procuraturii Anticorupție în legătură cu declarațiile Evgheniei Guțul. Deocamdată nu avem un răspuns.

***

În urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan.

Pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din Găgăuzia, în timp ce oamenii legii au inițiat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor din autonomie de către partidul lui Șor, în favoarea Evgheniei Guțul. Reprezentanții din cadrul formațiunii sunt acuzați că ar fi oferit câte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze pe Guțul la funcția de bașcan – acuzații respinse atât de Șor, cât și de Guțul.

Pe 19 iulie este preconizată ceremonia de inaugurare a noului bașcan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: