Fostul ambasador al Moldovei în Rusia Vladimir Golovatiuc are o nouă funcție. Acesta lucrează la Parlament
Full Article 2 minutes read

Fostul ambasador al Moldovei în Rusia Vladimir Golovatiuc are o nouă funcție. Acesta lucrează la Parlament

Vladimir Golovatiuc, fost deputat al PSRM și fost ambasador al Republicii Moldova în Rusia, a devenit consilierul vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea. 

Golovatiuc lucrează alături de alți trei consilieri ai vicespeakerului Vlad Batrîncea:

Ala-Ursu Antoci (fostă șefă a Consiliului Audiovizualului);
Nichita Țurcan, fost deputat PSRM
Valeria Gamarț.

Șefa de cabinet a lui Batrîncea este Hristina Railean.

De profesie economist, a activat în cadrul băncilor comerciale Businessbanca și FinComBank, dar a ocupat și diverse funcții în cadrul Băncii Naționale a Moldovei și a Biroului Național de Statistică. A mai activat în calitate de consultant național pentru monitorizarea și evaluarea situației macrofinanciare și a sectorului financiar în cadrul Programului Comun al Guvernului Republicii Moldova, ONU și UNICEF.

În anul 2014 a devenit deputat din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), formațiune alături de care a mai obținut un mandat și după scrutinul parlamentar din februarie 2019. Nu-și duce mandatul până la capăt pentru că, în decembrie 2020, președintele în exercițiu din acea perioadă, Igor Dodon, l-a numit ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

La 18 martie 2020, după ce Mariana Durleșteanu își retrage candidatura pentru funcția de prim-ministră, post la care a fost înaintată de o majoritate parlamentară formată din reprezentanți ai PSRM, Platformei „Pentru Moldova” (formată din Partidul Șor și foști deputați PDM) și câțiva deputați independenți, practic același grup de deputați l-au propus pe Vladimir Golovatiuc la funcția de premier, notează RISE Moldova.

Amintim că, pe 9 august,  Vladimir Golovatiuc a fost rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia. Recent, presa a scris că Golovatiuc ar fi vizat într-un scandal cu privire la hărțuire sexuală. Acuzațiile ar fi fost lansate de o angajată a misiunii diplomatice, care însă a refuzat să colaboreze ulterior cu oamenii legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: