Igor Demciucin, demis din funcția de adjunct al procurorului general interimar. Munteanu: „Declar neîncredere absolută”
Full Article 2 minutes read

Igor Demciucin, demis din funcția de adjunct al procurorului general interimar. Munteanu: „Declar neîncredere absolută”

Igor Demciucin a fost demis din funcția de adjunct al procurorului general interimar. Decizia a fost aprobată de Consiliul Superior al Procuraturii (CSP) în ședința din 4 martie.

În cadrul ședinței, procurorul general interimar Ion Munteanu a înaintat o solicitare privind demiterea adjunctului său, Igor Demciucin. Munteanu l-a acuzat că ar fi încălcat normele etice la concursul deja anulat pentru funcția de procuror general, la care ambii au participat. „Declar neîncredere absolută față de adjunctul Procurorului General interimar, Igor Demciucin”, a spus Munteanu, potrivit Radio Moldova.

Ulterior, membrii CSP au aprobat demiterea lui Igor Demciucin din funcția de procuror general adjunct interimar.

Precizăm că Igor Demciucin a fost numit în funcția de adjunct al procurorului general interimar în ianuarie 2023, la propunerea lui Ion Munteanu.

În cadrul aceleiași ședințe CSP, în funcția de adjunct a lui Munteanu a fost numit Sergiu Brigai. „Examinând demersul domnului Ion Munteanu, procurorul general interimar, cu privire la exprimarea acordului scris asupra candidaturii domnului Sergiu Brigai pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului general interimar, Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât: a exprima acordul pentru numirea domnului Sergiu Brigai în funcția de adjunct al procurorului general interimar pe perioada exercitării mandatului ”, a declarat președintele CSP, Dumitru Obadă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: