În laboratorul din stânga Nistrului și cel din municipiul Bălți va fi efectuată testarea pacienților suspecți de infectare cu COVID-19
Full Article 1 minutes read

În laboratorul din stânga Nistrului și cel din municipiul Bălți va fi efectuată testarea pacienților suspecți de infectare cu COVID-19

Pacienții suspecți de infectare cu COVID-19 vor putea fi testați într-un laborator din stânga Nistrului și unul din Bălți. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului din 2 aprilie.

Viorica Dumbrăveanu a emnționat că au fost instruiți 7 specialiști din instituțiile din stânga Nistrului, pentru a operaționaliza laboratorul din zona respectivă. Prin urmare, acolo vor putea fi realizată testarea persoanelor suspecte de infectare cu COVID-19.

Totodată, au fost delegați specialiști de la Agenția Națională pentru Sănătăte Publică (ANSP) pentru consolidarea capacităților profesionale pe platforma laboratorului din Bălți, care la fel, va fi dotat cu teste. Astfel, persoanele din nordul țării vor putea fi testate acolo.

Până acum, efectuarea testelor era posibilă numai la Chișinău.

Amintim că până în prezent în Republica Moldova au fost diagnosticate 505 persoane infectate cu COVID-19. Dintre pacienții internați, 62 sunt în stare gravă.

Totodată, au fost înregistrate 26 de cazuri de însănătoșiri și 6 decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: