Kiev: Cel mai masiv atac cu drone asupra aeroportului rus Pskov a fost lansat din Rusia
Full Article 2 minutes read

Kiev: Cel mai masiv atac cu drone asupra aeroportului rus Pskov a fost lansat din Rusia

Dronele, care au atacat în noaptea de 29 spre 30 august regiunea Pskov și au produs daune semnificative pe teritoriul acesteia, au fost lansate din Rusia. O spune șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirilo Budanov. Potrivit lui Budanov, loviturile au fost aplicate intenționat pe rezervoarele de combustibil și pe o parte importantă a aripii avionului, scrie Важные истории.

Kirilo Budanov susține că cel mai mare atac cu drone asupra Rusiei de la începutul invaziei în Ucraina, ar fi lansat chiar din Rusia.

Aeroportul Pskov a fost atacat cu peste 10 drone. În rezultatul atacului asupra întreprinderii, care servește ca aeroport civil, dar și ca bază aeriană militară, au fost incendiate două avioane militare de transport Il-76.

The War Zone a publicat imagini din satelit ale aeroportului făcute pe 31 august, care confirmă cuvintele lui Budanov despre numărul de avioane distruse și avariate. Redacția a publicat și o captură a unui videoclip filmat de o cameră cu infraroșu, pe care ar fi primit-o de la GUR. Imaginea arată momentul înfrângerii unuia dintre IL-76. Probabil, muniția ar fi fost aruncată în avion de pe o dronă, scrie The War Zone. Potrivit acestora, captura de ecran poate fi considerată o confirmare a cuvintelor lui Budanov despre atacul asupra aerodromului de pe teritoriul Rusiei.

Amintim că, în noaptea de 29 spre 30 august, a avut loc cel mai masiv atac cu drone asupra Federației Ruse de la invazia Ucrainei. Aparatele de zbor au atacat regiunile Pskov, Briansk, Orlovsk, Moscova, Reazan și Kaluga, precum și orașul Sevastopol, care se află în componența peninsulei anexate Crimeea.

Cele mai multe daune au fost înregistrate în regiunea Pskov. Aeroportul Pskov a fost atacat cu peste 10 drone.

Ulterior, propagandistul rus Vladimir Soloviev a spus că dronele, care au atacat regiunea Pskov și au produs daune semnificative pe teritoriul acesteia, au fost lansate de pe teritoriul Țările Baltice, care sunt membre NATO. Astfel, Soloviev a făcut apel la efectuarea unei lovituri asupra Statelor Baltice, care să le „șteargă de pe fața pământului”. Declarațiile au fost făcute pe 30 august în cadrul emisiuniile sale „Полный контакт”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: