VIDEO Premierul Dorin Recean și miniștrii stau „de vorbă cu cetățenii”: eveniment din spatele clădirii Guvernului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Premierul Dorin Recean și miniștrii stau „de vorbă cu cetățenii”: eveniment din spatele clădirii Guvernului

Începând cu ora 12:00 până la ora 16:00, premierul Dorin Recean, alături de alți membri ai Guvernului, au o întrevedere cu oamenii în cadrul programului „De vorbă cu cetățenii”. Evenimentul se desfășoară în curtea din spatele clădirii Guvernului. NM transmite live. 

Tot în curtea din spatele clădirii Guvernului, potrivit reprezentanților Executivului, cetățenii pot descoperi cu cine se mândrește Moldova acasă și peste hotare, îi vor întâlni pe campioanele și campionii moldoveni la lupte, vor urmări un spectacol de trântă sau vor participa la un atelier de pictură pentru copii.

Republica Moldova marchează 32 de ani de la adoptarea Declarației de Independență. Cu această ocazie, în dimineața zilei de 27 august, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au venit cu mesaje de felicitare către cetățeni. Ulterior, Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Au depus flori și deputați din Parlamentul Republicii Moldova, miniștri, precum și angajații americani ai Ambasadei SUA la Chișinău. Mai târziu, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a avut loc o ceremonie festivă. Președinta Maia Sandu a ținut un discurs, menționând că „istoria țării noastre este una a rezistenței” și că „32 de ani este un drum scurt din perspectivă istorică, dar lung pentru povestea de viață a țării noastre”.

Potrivit programului, făcut public anterior de Guvernul Republicii Moldova, la ora 16:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va începe spectacolul cu genericul „Ca Acasă”, susținut de orchestre de fanfară, colective folclorice și ansambluri de dansuri populare, iar la ora 18:00, Baletul Național „Joc”, alte colective folclorice, orchestre și soliști vor prezenta spectacolul muzical-coregrafic „Moldoveneasca”.

Manifestările cultural-artistice dedicate celor 32 de ani de independență a Republicii Moldova vor continua, la 19:30, cu concertul „Eu – acasă”, susținut de artiști din diasporă. Vor evolua: Valentina Nafornița (Austria), Alexandra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), Cezar Moldovanu (Moldova), pianiștii Stanislav Jar și Laura Balicov (Regatul Țărilor de Jos), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și Alexandru Olaru (Moldova).

La ora 21:30, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, va urca Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”. Sărbătoarea va culmina cu marele joc „Moldovenii când se strâng”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: