Medicul care a condus lupta Suediei împotriva coronavirusului susține că imunitatea durează șase luni
Full Article 2 minutes read

Medicul care a condus lupta Suediei împotriva coronavirusului susține că imunitatea durează șase luni

Imunitatea persoanelor care s-au tratat de COVID-19 durează până la 6 luni. Este concluzia Dr. Anders Tegnell, principalul epidemiolog al Suediei. Totuși, acesta susține că nu există cazuri raportate de persoane care să se fi infectat de două ori cu acest virus, scrie The Telegraph.

Totuşi, specialistul a oferit o proiecţie a evoluţiei bolii în cazul pacienţilor trataţi: cei mai mulți dintre ei sunt imuni la contractarea virusului timp de 6 luni, indiferent dacă au anticorpi dezvoltaţi. Teoria sa a stârnit nenumărate controverse și a fost contrazisă de experţii din lumea medicală, pe motiv că nu se poate ști cu exactitate cât durează imunitatea.

Aproape toți cei 96 de oameni care au participat la studiul realizat de cercetătorii de la King’s College din Londra aveau anticorpi detectabili care puteau să atace și să neutralizeze coronavirusul, însă nivelurile acestora începeau să scadă la trei luni de la vindecare.

Specialiștii susțin că nu este clar încă dacă acest declin al numărului de anticorpi înseamnă că persoanele respective sunt din nou vulnerabile la infectare, dar astfel de răspunsuri imunitare pe perioade scurte sunt observate și la alte virusuri precum răceala obișnuită.

Suedia, țara care a atras atenția întregii lumi prin strategia inedită la care a recurs în vederea combaterii noului coronavirus se confruntă în aceste zile cu un număr record al infectărilor, ocupând locul al doilea în clasamentul noilor cazuri înregistrate la un milion de locuitori, după Luxemburg. Agenția de sănătate publică pune, însă, creșterea alarmantă pe seama unei majorări a numărului de teste efectuate. În ciuda situației care tinde să devină îngrijorătoare, autoritățile dau asigurări că epidemia va încetini cât de curând.

Potrivit estimărilor oficiale, aproape unul din cinci locuitori din Stockholm are în prezent anticorpi. Vorbim astfel despre o rată superioară multora dintre statele europene, chiar dacă Suedia continuă să nege că este în căutarea unei imunități colective.

Spre deosebire de majoritatea statelor europene, Suedia nu a carantinat populația, preferând să lase deschise școlile pentru cei sub 16 ani, cafenelele, barurile și restaurantele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: