Navalnîi susține că s-a ales cu un nou dosar penal. De această dată, pentru terorism
Full Article 2 minutes read

Navalnîi susține că s-a ales cu un nou dosar penal. De această dată, pentru terorism

Opozantul rus Alexei Navalnîi, închis în colonia de corecție 2 din regiunea Vladimir, a spus în instanța de judecată că împotriva lui a fost deschis un dosar penal în temeiul unui articol cu privire la terorism, scrie TASS.

„Anchetatorul m-a informat că în privința mea a fost identificat un nou dosar cu privire la terorism și că o instanță militară mă va judeca în acest sens”, a spus Navalîni, potrivit sursei.

Se menționează că noul caz a fost „desprins” din dosarul cu privire la extremism care a fost deschis împotriva lui Navalnîi în octombrie anul trecut.

Pe 26 aprilie, pe pagina de Twitter al lui Navalnîi a fost publicat un mesaj în care se menționează că opozantul rus a fost plasat din nou într-o celulă de pedeapsă.

***

Amintim că Alexei Navalnîi ispășește în prezent o pedeapsă de 9 ani de închisoare. Acesta a fost găsit „vinovat”, în martie 2022, de „fraudă pe scară largă”, de către un tribunal rus. Opozantul rus a fost judecat în timp ce era deja încarcerat pentru alte condamnări, pe care el le respinge și care sunt considerate de lumea occidentală drept acțiuni politice ce au în spate influența Kremlinului.

În aprilie 2023, avocatul opozantului declara că Navalnîi a fost bătut de gardieni pentru că ar fi refuzat să intre în celula sa din cauza vecinului său „cu probleme de igienă”. Totodată, el spunea că Navalnîi ar putea risca și un nou dosar penal din această cauză. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: