Start operațiunii „Pietonii în siguranță”: Peste 660 de treceri pietonale vor fi securizate de agenți de patrulare
Full Article 1 minutes read

Start operațiunii „Pietonii în siguranță”: Peste 660 de treceri pietonale vor fi securizate de agenți de patrulare

Pe 21 februarie, poliția a dat start operațiunii „Pietonii în siguranță”. Peste 660 de treceri pietonale vor fi securizate de agenții de patrulare, iar în jur de 500 de angajați ai Inspectoratului general al Poliției (IGP) vor asigura securitatea circulației rutiere în apropierea liceelor, gimnaziilor și școlilor primare.

Scopul acțiunii este diminuarea numărului de accidente rutiere, în special cele cu implicarea copiilor.

Operațiunea „Pietonii în siguranță” se va desfășura zilnic, în intervalul orei 07:30 – 08:30. În această perioadă, oamenii legii vor monitoriza traficul rutier, pentru a disciplina pietonii și conducătorii auto, precum și a reduce riscul de accidentare al acestora. Totodată, oamenii legii vor pune un accent aparte pe informarea pietonilor despre cum să traverseze corect și în siguranță strada.

La fel, angajații poliției vor organiza ședințe de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale, întreprinderilor responsabile de organizarea transportului rutier de mărfuri şi persoane, precum și cu administratorii instituțiilor de învățământ.

Potrivit datelor statistice, pe parcursul anului precedent, s-au produs 868 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu 88 persoane decedate și 806 persoane traumatizate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: