Președintele României îndeamnă liderii europeni să ofere sprijin energetic „imediat” Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Președintele României îndeamnă liderii europeni să ofere sprijin energetic „imediat” Republicii Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, a îndemnat liderii europeni să ofere Republicii Moldova sprijin energetic „imediat”. Apelul a fost făcut de șeful statului român în cadrul reuniunii informale a Consiliului European de la Praga, Republica Cehă, anunță instituția prezidențială a României.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat, la Praga, poziția României privind independența, integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi continuarea sprijinului constant al României pe multiple planuri, inclusiv în pregătirea iernii, în contextul noilor escaladări generate de Federația Rusă.

În același timp, conform sursei citate, șeful statului român a invocat importanța coordonării transatlantice în menținerea unei presiuni ridicate asupra Rusiei și necesitatea continuării susținerii Republicii Moldova.

„Președintele României a subliniat încă o dată preocuparea față de efectele războiului asupra altor parteneri din regiune, accentuând necesitatea continuării susținerii Republicii Moldova, un stat extrem de vulnerabil în fața acestor evoluții. (…) Președintele României a reiterat faptul că măsurile luate la nivel european trebuie să aibă în vedere și securizarea din punct de vedere energetic a Republicii Moldova care are nevoie de sprijin imediat în perspectiva sezonului rece”, se arată în comunicatul emis de Palatul Cotroceni.

Reuniunea informală a Consiliului European a avut loc la Praga, Republica Cehă, astăzi, 7 octombrie. La eveniment au participat liderii țărilor UE, precum și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: