Primarul de Negureni, despre relația cu PAS, după scandalul alimentat de Emilian Crețu: „Nu poți ieși de unde ai fost dat afară”
Full Article 3 minutes read

Primarul de Negureni, despre relația cu PAS, după scandalul alimentat de Emilian Crețu: „Nu poți ieși de unde ai fost dat afară”

Primarul comunei Negureni, Ion Popa, a venit cu o reacție, într-un live de o oră pe rețelele de socializare, după ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) l-a anunțat pe Valeriu Botnaru în calitate de candidat pentru primar, ci nu pe el, tot membru al partidului. Edilul de Negureni susține că gestul formațiunii politice i-a dat de înțeles că a fost dat afară din partid. 

„Cea mai deasă întrebare pe care am primit-o astăzi: părăsiți PAS-ul sau nu? E o întrebare la care nu știu dacă există răspund. În viziunea mea, tu nu poți să ieși de acolo, de unde deja ai fost dat afară. Este o întrebare, care în sine are și răspunsul ei. Modul în care s-a procedat cu mine nu a avut alt scop decât cel ca să-mi arate că eu nu mai sunt asociat cu ei. Acesta este și răspunsul meu. De acolo, de unde ai fost dat afară, tu nu mai poți să ieși”, a declarat edilul de Negureni.

Vizavi de afilierea sa politică, Ion Popa spune că va discuta cu echipa sa locală și urmează să decidă sub ce culoare vor candida la scrutinul din 5 noiembrie.

***

Amintim că deputatul și președintele Organizației Teritoriale Telenești a PAS, Viorel Barda, a anunțat, pe 27 iulie, că în localitatea Negureni din raionul Telenești, la alegerile locale din 5 noiembrie, din partea formațiunii politice va candida Valeriu Botnaru. Asta în timp ce actualul primar de Negureni, Ion Popa, la fel este membru PAS. În urma anunțului, actorul Emilian Crețu, care este originar din Negureni și apare deseori în compania lui Ion Popa pe rețelele de socializare, a venit cu o reacție aprinsă, exprimânduși nemulțumirea față de toate problemele și gafele actualei guvernări, pe care a susținut-o în campania electorală. Potrivit artistului, Popa nu a fost propus de PAS în scrutinul din toamnă „pentru că nu a fost destul de loial partidului”. Declarațiile au fost făcute, pe 28 iulie, în cadrul unui live pe rețelele de socializare.

Inițial, contactată de NM Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate a spus că „este decizia Organizației Teritoriale Telenești, care conform Statutului PAS decide cine sunt candidații PAS în primăriile din raion”. Ulterior, PAS a declarat că decizia în privința candidaturii lui Botnaru la alegerile locale din Negureni nu este încă aprobată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: