Primarul Orheiului, prima reacție după anunțul că se alătură executivului de la Comrat: „Mă angajez să învăț găgăuza timp de un an”
Full Article 4 minutes read

Primarul Orheiului, prima reacție după anunțul că se alătură executivului de la Comrat: „Mă angajez să învăț găgăuza timp de un an”

Primarul orașului Orhei Pavel Verejanu a comentat decizia legislativul de la Comrat de a nu aproba candidații pentru Comitetul Executiv al Găgăgăuziei, pentru că aceștia nu cunosc limba găgăuză. Verejanu, care a fost propus în componența Comitetului Executiv, a calificat motivul invocat de Adunarea Populară drept unul „aberant” și a declarat că timp de un an de zile va însuși găgăuza. 

Pe 28 iulie, Pavel Verejanu a venit cu o primă reacție după ce în ajun fugarul Ilan Șor, lider al Partidului neconsituțional „ȘOR”, din partea căruia Evghenia Guțul a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan, l-a prezentat drept unul dintre candidații pentru Comitetul Executiv al autonomiei.

Am o mare dorință de a-mi exprima recunoștința sinceră pentru încrederea pe care liderul nostru Ilan Șor și noul Bașcan al Găgăuziei, Evghenia Guțul, mi-au acordat-o prin numirea mea în funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al autonomiei. Aceasta este o mare onoare și responsabilitate! Știm că ne aflăm în fața unor provocări dificile, dar pe care le putem depăși. Echipa noastră este cunoscută pentru faptul că își respectă întotdeauna promisiunile, iar eu garantez că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ne atinge obiectivele”, a scris acesta pe Facebook.

Totodată, Verejanu a comentat și decizia de astăzi a Adunării Populare a Găgăuziei, care nu a aprobat componența propusă pentru Comitetul Executiv, din cauză că membrii acesteia nu cunosc limba găgăuză.

Astăzi ne confruntăm cu un obstacol legat de componența Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia din partea Bașcanului Evghenia Guțul. Motivul aberant pe care ni-l comunică unii, este că nu cunoaștem limba găgăuză. Dar acest lucru nu poate fi un obstacol în calea îndeplinirii promisiunilor noastre electorale și a realizării proiectelor. Eu personal mă angajez să învăț limba în decurs de un an, pentru că este important să fim mai aproape de oameni. Dar motivul principal al prezenței mele în Comitetul Executiv este de a ridica țara noastră din genunchi!”, a menționat el.

De asemenea, Pavel Verejanu a declarat că, în prezent, Adunarea Populară arată mai mult „angajament față de Sandu-PAS”, decât preocupare pentru bunăstarea poporului găgăuz.

Dar, prieteni, noi mereu zâmbim în fața dificultăților! Orice obstacol nu face decât să ne întărească și să ne facă mai puternici, iar astfel de încercări ne învață să căutăm noi soluții. Acesta este genul de echipă care ar trebui să se afle la cârma statului, astfel încât fiecare cetățean să fie mândru de țara sa! Împreună vom crea o țară mai bună pentru toți cetățenii și fiecare va fi mândru de direcția în care ne îndreptăm”, a adăugat acesta.

***

Precizăm că Adunarea Populară a Găgăuziei nu a aprobat, în ședința din 28 iulie, componența propusă pentru Comitetul Executiv. Printre motivele care au dus la această decizie se numără faptul că candidații înaintați nu posedă limba găgăuză, cunoașterea căreia este o prevedere stipulată în legislația autonomiei.

Pe 27 iulie, fugarul Ilan Șor, liderul Partidului neconstituțțional „ȘOR”, din partea căruia Guțul a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan, a prezentat candidații Comitetului Executiv, în format online. Așadar, adjuncții Evgheniei Guțul au fost numiți activistul civic Mihai Vlah, deputatul Adunării Populare din Găgăuzia, fost candidat la funcția de bașcan, Victor Petrov și primarul de Orhei, Pavel Verejanu.Șor a caracterizat componența CE drept o „echipă de vis” și a declarat că timp de un an aceasta va învăța limba găgăuză.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: