Reacția ministrului Educației, după ce Ceban a sfidat ordinul privind demiterea lui Pavaloi
Full Article 2 minutes read

Reacția ministrului Educației, după ce Ceban a sfidat ordinul privind demiterea lui Pavaloi

Ministrul Educației, Dan Perciun, a venit cu o reacție pe rețelele de socializare, după ce primarul capitalei Ion Ceban a sfidat public ordinul privind demiterea lui Andrei Pavaloi din funcția de șef al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău. Perciun susține că Pavaloi a demis după ce cel din urmă ar fi fost numit în funcție pe termen nedeterminat, fără ca să treacă niciun concurs. Ordinul a fost emis de Minister, precizează Perciun, după ce Primăria Chișinău nu a încetat raporturile de serviciu cu Pavaloi, așa cum prevede legea.

„Andrei Pavaloi a fost numit în funcția de șef DGETS contrar prevederilor Codului Educației, adică în lipsa unui concurs și pentru o perioadă nedeterminată de timp printr-o dispoziție a primarului. (…) Constatarea încetării de drept a raporturilor de serviciu se face prin act administrativ al autorităților cu competențe legale de numire în funcție. În același timp, în cazul neemiterii, de către autoritățile cu competențe legale de numire în funcție, a actului administrativ în termenul de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, constatarea încetării de drept a raporturilor de serviciu se face prin act administrativ emis de Ministrul Educației și Cercetării, care se aduce la cunoștința persoanelor respective în termen de cel mult 5 zile lucrătoare”, a precizat ministrul Dan Perciun.

Amintim că Dan Perciun a anunțat pe 23 ianuarie că la șefia Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău va fi numită Viorica Negrei. Aceasta urmează să îi ia locul lui Andrei Pavaloi. O zi mai târziu, pe 24 ianuarie, ministrul Educației a spus că doar zece șefi de direcții din întreaga țară își vor păstra funcțiile, după modificarea Codului educației.

În seara zilei de 24 ianuarie, edilul capitalei, Ion Ceban, a comentat demiterea lui Andrei Pavaloi de la șefia Direcției educație. Ceban a declarat că Primăria nu a primit nici o notificare și că lui Pavaloi i s-a transmis un ordin de la Ministerul Educației „prin care i se cere să se auto-demită”. Ceban a numit ordinul „ilegal” și a spus că „va fi tratat ca atare”, adăugând că „dreptul de concediere îi aparține doar primarului general”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: