Recean a zis, APP a și făcut. Noile tarife pentru parcarea la Aeroportul Chișinău
Full Article 2 minutes read

Recean a zis, APP a și făcut. Noile tarife pentru parcarea la Aeroportul Chișinău

Agenția Proprietăți Publice a revizuit politica tarifară pentru parcarea din perimetrul Aeroportului, după solicitarea prim-ministrului Dorin Recean. Conform tarifelor noi, peste 90% din beneficiari, majoritatea cetățeni ai Republicii Moldova, vor parca gratuit sau la tariful vechi de 10 lei/ora.

Noile tarife sunt:

  • Primele 45 min de parcare vor fi gratuite;
  • Primele 3 ore de parcare vor fi la un tarif de 10 MDL/ora;
  • Pentru următoarele ore, de la 4-10 ore tariful va fi de 20 MDL/ora;
  • Pentru primele 1-7 zile tariful va fi de 200 MDL/ziua;
  • Pentru a preveni abuzurile, începînd cu ziua 8, tariful va fi de 400 MDL/ziua;

Noile tarife vor intra în vigoare începînd cu ziua de 8 august.

APP menționează că aproximativ 93% din automobilele parcate au un timp de staționare de maxim 3 ore. În plus, timpul pentru parcare gratuită crește de la 15 minute la 45 de minute.

Amintim că, pe 6 august, administratorul Aeroportului Chișinău a anunțat că prețul pentru pentru o oră în parcarea auto a instituției s-a mărit de la 10 lei la 20 lei. S-a dublat și tariful pentru cei care își lasă automobilele mai mult de 11 ore și până la 24 de ore. Dacă anterior era 100 de lei, acum este 200. Administratorul Aeroportului a spus că Serviciul Marketing al aerogării va veni o analiză pentru a justifica acest preț. Mai mult, potrivit administrației, acest preț ar fi insuficient.

Ulterior, prim-ministrul Dorin Recean a solicitat conducerii Aeroportului să revizuiască decizia, întrucât dublarea taxei este „greșită”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: