România este prima destinație aleasă de Dodon, după ce CSJ i-a permis să părăsească țara. Socialistul: „În sfârșit am ajuns”
Full Article 2 minutes read

România este prima destinație aleasă de Dodon, după ce CSJ i-a permis să părăsească țara. Socialistul: „În sfârșit am ajuns”

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon se află Salina Praid, o mină de sare gemă din România. Cel puțin a asta a anunțat Dodon pe Facebook.

În după-amiaza de 23 septembrie, socialistul a publicat un mesaj și o fotografie, în care apare alături de fiul său, într-o mină de sare. Politicianul a declarat că se află la salinele din România.

În sfârșit am ajuns cu Nicușor la salinele din România”, a scris Dodon pe Facebook, etichetând în postare Salina Praid.

România este prima destinație aleasă de Dodon, după ce CSJ i-a permis să părăsească țara. Socialistul: „În sfârșit am ajuns”

Facebook/Igor Dodon

Din mai 2022, Igor Dodon, care este cercetat penal, nu a putut părăsi țara, aflându-se în această perioadă în arest preventiv, arest la domiciliu și, ulterior, sub control judiciar. Acest lucru, însă, s-a schimbat pe 14 septembrie, atunci când magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) i-au dat undă verde pentru a părăsi țara.

Pe 22 septembrie, liderul PSRM a anunțat că a părăsit Republica Moldova. Deși nu a precizat unde merge, Dodon a dat asigurări că va reveni în țară „în două-trei zile”.

***

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: