Maia Sandu, însoțită de colegi și sora, la secția de votare: „Am votat pentru oameni în care am încredere”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, însoțită de colegi și sora, la secția de votare: „Am votat pentru oameni în care am încredere”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exercitat dreptul la vot, în cadrul scrutinului organizat pe 5 noiembrie. Președinta a declarat că a votat pentru oamenii în care are încredere și a chemat lumea să iasă masiv la vot. Șefa statului a fost însoțită la secția de votare de colegii și sora sa.

„Am votat și voi vota mereu pentru că democrația se ține pe votul nostru. Îndemn pe toți cetățenii Republicii Moldova să meargă la vot, pentru că votul însemnă puterea poporului. Cu toții vrem  să trăim într-o țară și loc în care guvernate de puterea poporului. (…) Am votat pentru oameni în care am încredere că vor munci responsabil pentru beneficiul cetățenilor, pentru oameni care ar pune umărul ca noi cu toții să realizăm proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova – care însemnă pace, respect pentru fiecare cetățean al țării noastre și bunăstare”, a declarat președinta Maia Sandu.

Întrebată când a venit pentru prima dată în Chișinău și cum s-a schimbat capitala țării de atunci, președinta a precizat că locuiește la Chișinău din 1989 – de când a început facultatea.

„De atunci, lucrurile s-au schimbat uneori spre bine, alteori spre mai puțin, dar toate lucrurile care s-au făcut bine datorită cetățeanului, datorită votului lor. Să ținem cont că Chișinăul poate deveni cu adevărat confortabil cu sprijinul UE” – a mai precizat președinta țării.

***

Astăzi, 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova se desfășoară alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender. În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești).

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. Află tot ce trebuie să știi despre actualul scrutin electoral – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: